Tusentals undviker att åka fast genom sluga metoden – nu har polisen fått nog: ”Tänk till en extra gång”

Grupper i sociala medier som varnar för polisens kontroller runt om i landet blir fler och fler.

Nu har polisen tröttnat på varningarna och ryter ifrån, skriver P4 Västmanland.

Ett viktigt steg för att minska olyckor är att polisen genomför nykterhetskontroller och att människor som rör sig ute på landets vägar följer de hastigheter som gäller.

Foto: Shutterstock

Men trots att polisens åtgärder är till för att rädda liv startas det hela tiden nya grupper med varningar om var polisen befinner sig för att göra kontroller.

Varnar med text och bild

En lokal Facebookgrupp i Västerås har över 11 000 medlemmar och varnar dagligen med både bild och text där de avslöjar polisens kontroller.

– Jag tror inte de här människorna är medvetna om vilka skador de kan göra, säger Mikael Hedström som är presstalesperson på polisregion Mitt.

Grupperna där varningarna läggs upp försvårar arbetet för polisen. I stället för att polisen kan minska olyckor, ta fast rattfyllerister och ta in människor som kanske är efterlysta kan människor lätt komma undan.

– Det här kan göra skillnad mellan att rädda liv och att någon kan omkomma, säger han till P4 Västmanland.

”Tänk till en extra gång!

Men gruppens administratör Niklas Jansson håller inte med polisen, i stället menar han att de underlättar polisens arbete genom att trafikanterna tar det lugnare på de sträckorna.

Nu uppmanar polisen alla att tänka till en extra gång.

– Tänk till en extra gång, varför står polisen här? För vi värnar om allmänhetens skydd på vägar.

Exit mobile version