TV-profilen Jakob smittad av coronavirus – bryter tystnaden: ”Känns helt overkligt”

Foto: TT/Shutterstock/TV4

En medarbetare på danska TV2 har drabbats av coronavirus.

Nu bryter han tystnaden, uppger egna kanalen.

Jakob Tage Ramlyng är anställd vid danska TV2. På torsdagen bekräftade tv-kanalen själv att det är han som drabbats av coronaviruset convid-19 som det rapporterats om i Danmark, rapporterar bland andra TV4.

TV2-medarbetaren ska ha varit på skidsemester i Chiesa i Valmalenco i provinsen Sondrio i norra Italien efter att ha testats positivt för coronavirus.

Oslo 20200226. Fagutviklingssykepleier Marthe Rygh Selmer ikledd smittevernutstyr tar en spyttprøve på isolatposten på Ullevål sykehus. Det er hit eventuelle corona-smittede vil komme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT

Nu bryter han tystnaden.

– Naturligtvis är vi djupt förskräckta över att det vi trodde var mycket osannolikt är vår verklighet nu. Min fru och jag fick lite chock i går kväll klockan 02.15 när en läkare från infektionsmedicin på Roskilde sjukhus kunde meddela att jag har testats positivt för coronavirus som den första i Danmark, skriver han i ett inlägg på Facebook, enligt egna arbetsgivaren danska TV2.

Nu kommer han att sättas i karantän i hemmet.

Coronavirus 2019-ncov flu infection 3D medical illustration. Foto: Shutterstock

– Vi är vid gott mod, även om jag har huvudvärk, ont i halsen och hosta. Det känns helt overkligt att jag ska vara instängd i veckor men vi försöker att göra det bästa av det, skriver han.

Samtidigt har danska myndigheter sedan det första bekräftade fallet av coronavirus i landet undersökt om han kan ha smittat andra människor. Om de misstänker detta – kommer folk sättas i karantän.

Detta säger hälsominister Magnus Heunicke på en presskonferens vid hälsoministeriet på torsdag morgon.

– Jag förstår väl om man som dansk är orolig för att vi nu har coronavirus i Danmark. Vi följer därför också fallet timme för timme, säger Magnus Heunicke.

I Sverige har hittills två fall av coronavirus bekräftats sedan dess utbrott.

Här kan man se ett inslag där Jakob rapporterar om coronaviruset vid ett tidigare tillfälle, i TV4 Play:

Exit mobile version