Två barn dog i badhuset – nu införs mobilförbud för att öka vuxnas uppmärksamhet

Foto: Fredrik Sandberg, TT/Shutterstock

Två barn avled och ett barn skadades allvarligt på Centralbadet i Norrköping i fjol.
Nu införs bland annat mobilförbud.
– Personalen på badhuset har önskat att få införa mobilförbud. Det kommer vi låta dem göra, säger Medleys vd Daniel Almgren till P4 Östergötland.

2022 blev ett mörkt år för Centralbadet i Norrköping.

Två barn hittades livlösa och avled senare, och ett barn fick allvarliga skador efter att ha besökt bassängerna, uppger SVT.

På måndagen kom besked från Norrköpings kommun tillsammans med Medley, företaget som driver bad- och friskvårdsanläggningen, om vilka åtgärder som nu kommer vidtas för att öka säkerheten på badet.

– Under 2022 har Medley förstärkt den skriftliga informationen till föräldrar om vilka regler som gäller vid besök med barn på Centralbadet. Nu kommer Medley även att begära en signering från föräldrar som besöker badet med barn att de läst och förstått informationen, skriver Norrköpings kommun på sin hemsida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Medleys vd Daniel Almgren berättar att mycket också handlar om att förbättra informationsspridningen.

Samtidigt har också personalen fått igenom två önskemål.

– Personalen på badhuset har önskat att få införa mobilförbud. Det kommer vi låta dem göra. Vi kommer ha ett mobilförbud i de våta utrymmena, säger Medleys vd Daniel Almgren till P4 Östergötland.

Han fortsätter:

– Man har också önskat att införa en kvot på två barn 0-11 år per vuxen om man besöker med barn som vi också kommer göra på prov i Norrköping.

Reaktioner efter besked om mobilförbud

Sedan de nya reglerna lades fram, har allmänheten reagerat positivt – åtminstone att döma av kommentarsfältet på kommunens Facebook-sida där nyheten delades.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

– Superbra!! Det handlar inte om att förbjuda någon med fler barn – det handlar om säkerheten & hur snabbt olyckor är framme. En människa har inte mer än 2 ögon och 2 armar – det går inte att ha koll på hur många barn som helst som dessutom är icke simkunniga, skriver en följare i en kommentar till inlägget.

– Lite pinsamt att sätta upp dessa regler när det egentligen borde vara en självklarhet! Föräldrar ska ta hand om sina barn och går man till badhuset måste prioriteringen vara barnen, skriver en annan.

– Väldigt bra och på tiden! En person kan inte ha full uppsikt på mer än två barn. Totalt oansvarigt att ens försöka argumentera för det, skriver en tredje.

Dela gärna om du tycker att fler badhus borde haka på det här initiativet.

Exit mobile version