Ulf Kristersson: Vader, fru, längd, barn, Moderaterna och lön

Ulf Kristersson (M)

Ulf Kristersson (M)

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill göra allt han kan för att skapa en ny regering, och under valnatten den 11 september såg det ut som att han skulle kunna lyckas. I flera intervjuer har Kristersson sagt att han står redo för att ge Sverige en helt ny och “handlingskraftig” regering. Men vem är egentligen denna man som brinner för att förändra Sverige? 

Här är allt du inte visste om Ulf Kristersson. 

Ulf Kristersson, 58 år, föddes den 29 december 1963 i Lund. Han bodde kvar i staden tills han var fem år gammal, då familjen flyttade till Torshälla utanför Eskilstuna

Han studerade företagsekonomi och nationalekonomi vid Uppsala universitet, varifrån han tog sin civilekonomexamen 1992. 

Kristersson tillträdde som partiledare för Moderaterna den 1 oktober 2017, efter Anna Kinberg Batra

Ulf Kristersson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kristersson har aldrig vunnit ett val, men arbetat framgångsrikt med att få det blåa blocket att växa till valet 2022. 

Ulf Kristersson fru

Ulf Kristersson är gift sedan 31 år tillbaka. Hustrun Birgitta Ed arbetade som sakkunnig i regeringskansliet, för Utrikesdepartementet och Finansdepartementet när paret gifte sig. 

Birgitta Ed

Birgitta har jobbat som PR-konsult under många år, men är idag präst i Strängnäs domkyrka

Barn

Ulf Kristersson bor i Strängnäs tillsammans med hustrun Birgitta Ed. Paret har varit gifta sedan 1991 och tillsammans har de tre döttrar som alla är adopterade från Kina.

Kristerssons döttrar heter Siri, Ellen och Signe. Äldsta dottern heter Siri Kristersson och är 22 år gammal. 

LÄS MER: Allt du inte visste om Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch

Ulf Kristersson längd

Hur lång är Ulf Kristersson?

I och med Kristerssons partiledarpost för Moderaterna och löften om ett nytt Sverige har många blivit nyfikna på moderaten från Torshälla. Googlar man Ulf Kristersson kan man se att många är nyfikna på partiledarens längd. Kristersson är 169 centimeter lång. 

Ulf Kristersson vader

En annan sak som blivit en “snackis” gällande Moderaternas partiledare är hans vader. Data från Google visar att Kristerssons vader är ett av de sökord som dominerat under valrörelsen. Varför? kan man då undra.

Anledningen är storleken på vaderna, som Kristersson har löpningen och ungdomens gymnastikträningar att tacka för. 

Under Almedalsveckan frågade Expressen Kristersson om han kunde kommentera att hans stora vader blivit ett omtalat ämne som det till och med görs memes av. 

– Jag har noterat det. Jag brukar säga det att folk är bara avundsjuka. Sanningen är väl att det är en blandning mellan arv och miljö. Min mamma hade imponerande vader med tanke på sin kroppsstorlek i övrigt. Sedan har jag varit gymnast i väldigt många år, svarade Ulf Kristersson då. 

Instagram

Kristersson är aktiv på Instagram och delar för det mesta bilder från Moderaternas och det blåa blockets arbete. Då och då bjuder han dock på en inblick i privatlivet efter arbetstid.

På Instagram heter han @kristerssonulf.

På Moderaternas hemsida kan du läsa mer om Ulf Kristerssons politiska resa.

LÄS MER: Jimmie Åkesson visar upp 16 år yngre flickvännen

Exit mobile version