Ung man skänker 100 000 kronor till Sveriges fattigpensionärer – sanslösa julklappen: ”Blir rörd”

Ung man skänker 100 000 till fattigpensionärer

Foto: Henrik Montgomery, TT/ TT/Privat

Ung man skänker 100 000 kronor till organisationen Vid din Sida. Nu hyllas hans fina gest av tusentals.

Organisationen Vid Din Sida hjälper pensionärer som lever i fattigdom och hemlöshet med allt från soppkök till matkassar och punktinsatser för behövande.

Genom åren har Newsner rapporterat om en rad fina initiativ från organisationen.

Bland annat har de hjälpt fattigpensionären Monica från att vräkas, sett till att en ensam och sjuk 89-åring fått plats på vårdboende och arrangerat demonstrationer för att höja landets pensioner.

Till varje jul delar organisationen även ut en julkasse till de som lkansökt och blivit godkända.

– Många av de här livsödena träffar mig rakt in i hjärtat. Det ska inte få gå till så här. Och när man har en så stor plattform som jag har så vill jag också utnyttja det på rätt sätt, har organisationens grundare Jeanette Höglund berättat för Newsner.

Organisationen kan göra alla dessa insatser med hjälp av donationer från både privatpersoner och företag, och för det är Jeanette evigt tacksam.

– Det har varit massor av ärenden genom åren där vi räddat folk från att bli vräkta. Det känns otroligt när man ser vilken stor skillnad man kan göra tillsammans. Det finns så mycket fantastiska människor i vårt land som hjälps åt, så det är otroligt ärofyllt att få göra det här, har Jeanette Höglund sagt till Newsner.

Nu, lagom till jul, är det en donation som utmärkt sig lite extra.

Ung man skänker 100 000 till fattigpensionärer

I ett inlägg på Instagram skriver Jeanette Höglund om ett samtal som hon först trodde var en bluff, men när mannen återkom förstod hon att han menade allvar.

”Tack du fantastiska unga man som ringde förra veckan och ville skänka en julgåva till organisationen , jag trodde han skämtade för han ringde från utlandet ….Han ringde upp igen efter ett par dagar och sa att det var från hans familj och honom ….”, skriver Jeanette i inlägget och tillägger:

”I dag kom dom in efter han bett om kontonummer och han hade läst på om oss och tyckte mycket om det vi gör. Jag blir så varm”.

Det var inte vilken julgåva som helst mannen i luren hade att erbjuda, han ville nämligen skänka 100 000 kronor till Sveriges fattigpensionärer.

”Helt otroligt. Så tacksam för att du och din familj är så generösa .. Han berättade att han hade råd och ville dela med sig och önskade alla en riktigt god jul . Tack så himla mycket man blir rörd. Kärlek från oss till dig och din familj”, skriver Jeanette i inlägget.

”Änglar finns”

Tusentals människor har nåtts av mannens fina julgåva och i kommentarsfältet är det många som hyllar honom.

”Så otroligt fint gjort”, skriver en person.

”Underbart, änglar finns”, skriver en annan.

”Väldigt fint gjort”, skriver en tredje.

”Wow”, skriver en fjärde.

”Så fint”, skriver en femte.

Helt underbart! Sprid gärna så att fler få ta del av denna vänliga gest.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version