Utredningen mot Paolo Roberto läggs ner – så mycket får han i böter

Paolo Roberto

Tv-profilen Paolo Roberto greps när polisen gjorde sexköpsrazzia i centrala Stockholm i maj i år. Senare påbörjades en förundersökning om oaktsam våldtäkt på den yngre prostituerade kvinnan, men nu läggs fallet ner. Istället får Paolo Roberto strafföreläggande och böter för sexköpet, det rapporterar Aftonbladet. 

Paolo Roberto, känd som före detta boxare och som programledare för Farmen bland annat, togs på bar gärning när polisen gjorde sexköpsrazzia i våras. 

Erkände sexköpet i tv

Dagen därpå gick programledaren ut i tv och erkände att han köpt sex, och uttryckte sig som ångerfull. 

– Det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, sa Paolo Roberto då i TV4 Play

Foto: TV4

Han berättade att det var första gången, och att anledningen ska ha varit ett självskadebeteende han alltid haft med sig. 

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra… Aldrig varit så lycklig. Livet blommar. Då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit olika typer… Det har varit våld, väldigt mycket våld. Och den här gången lyckades jag då hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns. På något sätt döva det här hålet som finns hos mig.

Efter att Paolo Roberto medverkat i TV4 och beskrivit sin handling som “smutsig”, började det spekuleras i om den prostituerade kvinnan var offer för människohandel, då Paolo sagt att hon möjligtvis inte var där av fri vilja. 

– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dit-tvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, sa han i intervjun.

En förundersökning om oaktsam våldtäkt inleddes, men nu väljer förundersökningsledaren att lägga ner fallet. 

Paolo Roberto får böter för sexköp

Paolo Roberto får betala 15 500 kronor i dagsböter.

– Vi saknar kvinnans berättelse och uppgifter från tillfället som behövs för att jag objektivt ska kunna utreda om något har skett mot hennes vilja. Vi har utan framgång försökt komma i kontakt med kvinnan, bland annat via myndigheter i Rumänien, säger Paulina Brandberg som varit förundersökningsledare i ärendet i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Exit mobile version