Vännerna Ville och Adam cyklar 220 mil – samlar in pengar till hjärtsjuka barn: ”Vill bidra”

Ville Frank och Adam Sjölin

Foto: Privat

Vännerna Ville Frank och Adam Sjölin cyklar från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder och samlar samtidigt in pengar till Hjärtebarnsfonden.

Måndagen den 11 juli påbörjade 18-åriga vännerna Ville Frank och Adam Sjölin sin resa från Treriksröset till Smygehuk. En resa på 215 mil, men som med omvägar hemma i Örebro kommer landa på hela 220 mil totalt.

Men egentligen började idén till resan långt tidigare.

Ville drabbades av hjärtrusningar

2019 drabbades Ville själv av hjärtproblem. Vid intensiva träningspass rusade Villes hjärta och han åkte in till sjukhuset akut, något hans mamma skriver om i ett inlägg på Facebook.

”Med blåljus, ambulans och ett hjärta som inte ville sluta slå väldigt snabbt. Det hände om och om igen vid intensiva träningspass. Många EKG, ultraljud, undersökningar och stunder med ångest senare kunde vi få beskedet att hjärtat var starkt och friskt men kroppen feltolkade den fysiska ansträngningen. Det var ok att fortsätta träna rent fysiologiskt men den mentala delen var kvar att jobba med. Att acceptera att hjärtat rusar ibland. Lättare sagt än gjort, hjärtrus är en otäck upplevelse. Men för Ville som Iever för träning fanns inget annat än att kämpa”, skriver Villes mamma i inlägget och tillägger

”I slutet av sommaren 2020 var vi glada över en springtur på några kilometer och i slutet av sommaren 2021 genomförde han sitt första triathlon, olympisk distans. Idag, precis nu börjar nästa utmaning. Många har varit viktiga för att nå hit, en särskilt noggrann läkare och en duktig skolkurator till exempel men kanske allra mest ett förstående och peppande handbollslag. Också Adam förstås, sittande på den andra cykeln genom Sverige”, skriver hon.

”Vill ge tillbaka”

Att Ville och Adam ville cykla och bidra med något till Hjärtebarnsfonden kändes därför som en självklarhet.

– Jag fick jättemycket stöd från sjukvården och gjorde många undersökningar för att kunna känna mig lugn i att leva med det. Då känns det så bra att kunna ge tillbaka lite, berättar Ville för Lidenytt, som också rapporterat om vännernas resa.

– Vi ville bidra och med dessa kopplingar kändes Hjärtebarnsfonden självklar, tillägger Adam.

LÄS MER: Jimmys kamp mot mobbning – springer 450 kilometer för att hjälpa utsatta barn: ”Jätteviktigt”

Resan beräknas ta totalt 17 dagar och man gör den i etapper, samtidigt sover killarna antingen på vandrarhem eller i hängmattor i skogen.

Under cykelturen hoppas vännerna samla in totalt 25 000 kronor i fonden och redan nu, med sex dagar kvar av turen, har man redan slagit målet.

I nuläget är insamlingen uppe i 23 693 kronor.

Exit mobile version