Världskända artistens stenhårda attack på Greta Thunberg: ”Hon har blivit hjärntvättad”

Den amerikanske rockstjärnan Michael Lee Aday, mer känd som Meat Loaf, går till hård attack mot Greta Thunberg.
I en intervju med brittiska Daily Mail påstår han att den 16-åriga klimataktivisten blivit hjärntvättad.
– Hon har blivit tvingad till att tänka att det hon själv säger är sant, säger Meat Loaf.

Greta Thunberg har ett minst sagt händelserikt år i ryggen. I augusti lämnade hon Europa för att via båt åka till New York.

Climate activist Greta Thunberg arrives in Lisbon, Tuesday, Dec 3, 2019. Thunberg has arrived by catamaran in the port of Lisbon after a three-week voyage across the Atlantic Ocean from the United States. The Swedish teen sailed to the Portuguese capital before heading to neighboring Spain to attend the U.N. Climate Change Conference taking place in Madrid (AP Photo/Armando Franca) BA115

De kommande månaderna åkte hon runt i både USA och Kanada där hon träffade världsledare och deltog i diverse klimatmarscher och demonstrationer.

Greta Thunberg tillbaka i Sverige

I början av december, efter ytterligare veckor på Atlanten, anlände 16-åringen med båt till Portugal. Men efter ett par dagar i Spanien och Italien var det så dags för henne att åka hem till Stockholm, där hon spenderat julhelgen tillsammans med familjen.

”God jul och gott nytt år! Kom ihåg att ta hand om dig själv, varandra och den vackra planeten vi lever på”, hälsade Greta då till alla sina följare via Instagram.

Världsledare världen över har hyllat Greta Thunberg för sina insatser för att uppmärksamma klimatförändringarna. Tidigare i december blev hon dessutom utsett till ”Årets person” av Time Magazine.

Rockstjärnan Meat Loafs attack

Samtidigt som många hyllat henne har många också varit kritiska, och en av dem som nu går till attack mot Greta är den amerikanske rockstjärnan Meat Loaf.

– Jag känner för Greta. Hon har blivit hjärntvättad till att tro på att det finns klimatförändringar men det gör det inte, säger han i en intervju med Daily Mail.

Michael Lee Aday. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Meat Loaf, vars riktiga namn är Michael Lee Aday, har sålt över 80 miljoner skivor genom karriären.

”Blivit tvingad”

Han säger vidare att det egentligen inte är Gretas fel att det enligt honom blivit som det blivit.

– Hon har inte gjort någonting fel men hon har blivit tvingad till att tänka att det hon själv säger är sant, säger Meat Loaf till Daily Mail.

Exit mobile version