Äntligen – nu kommer värmeböljan till Sverige!

Våren har bara visat sig sporadiskt hittills i år. Visst, vi har haft fina soldagar, men de senaste dagarna har snön fallit i delar av landet och nyligen hade vi kallaste majnatten på hela 30 år på flera håll i södra Sverige.

Burr! 

Men till helgen och framöver kan vi som älskar solen äntligen börja hoppas igen. 

I sydligaste Sverige kan man lokalt se fram emot så mycket som 20 grader! Där är chanserna till riktigt härlig vårvärme som störst i Malmö och Helsingborg, skriver Kvällsposten

– Lördagen blir riktigt fin. Temperaturerna går upp mot 20 grader i de sydligaste delarna, kommenterar meteorologen Cecilie Villanger till Kvällsposten.   

– Redan i morgon blir det bra väder med temperaturer mot en 15 grader på många håll, förutom i Norrland där det blir kallare. 

Även i Göteborg kan temperaturen stiga mot omkring 19 grader, och i Stockholmsområdet blir det runt 13 grader. Men där stannar också det roliga – längre norrut väntas molnen tätna. 

Samma prognos ger SVT:s meteorloger, som dock flaggar för att söndagen kan bli regnig på sina håll. 

– Under helgen kan temperaturen lokalt nå 20 grader i söder. Värmen har dock svårt att på allvar dra vidare norrut. Molnigheten är dessutom mycket osäker med skurar främst i söder under söndag och måndag, skriver de på SVT Väders hemsida.

© Skärmdump (TV4)

Samtidigt har vi just nu tre olika årstider i landet, rapporterar TV4. Västkusten kan stoltsera genom att redan ha sommar. 

Det går åt rätt håll helt enkelt. Nu får vi hoppas att helgens fina väder håller i sig!

Nu håller vi tummarna för varmare dagar framöver! Dela de här förhoppningsfulla nyheterna med dina soltörstande vänner!

Exit mobile version