Glädjebeskedet: Sol och värme att vänta på valborg

Efter några dagar med ostadigt väder ser det på många håll alltså ut att vända lagom till veckoslutet. Visserligen väntas helgen inleda med regnskurar – men till valborgsmässoafton på söndag slår värmen till, alldeles perfekt för majbrasor och umgänge på altaner och balkonger.

– Det blir en solig morgon och lite växlande molnighet. Soligaste vädret får man i Halland och västra Skåne. Temperaturen kan hamna på runt elva till tolv grader. Varmast blir det i de inre västra delarna av Skåne, inte närmast kusten, säger Johan Groth, meteorolog på StormGeo, till Expressen.

Han konstaterar även att det i de västra inre delarna av landet väntas bli vackert väder. Enligt väderleksrapporterna kan dock stora delar av östkusten förvänta sig moln och regn – och norr om Umeå kan det bli snö. Så om du vill ha solgaranti på söndag, då vet Johan Groth var du ska bege dig.

–  Det blir generellt soligt i södra halvan av landet. 10-12 grader upp mot Svealand. Nederbörden hänger dock kvar i norra Norrland med blötsnö och regn. Man kan säga att sydvästra Sverige är vinnaren i Valborgsvädret, säger han till Expressen.

Snacka om underbara nyheter för alla oss som längtat efter att få dra ut grillen i trädgården lagom till valborg. Dela om du också längtar efter värmen!

Exit mobile version