Historiska hettan slår rekord: Så länge får vi njuta av supervärmen

Värmerekord slagna i flera svenska städer och ett september som varit betydligt behagligare än vad det brukar vara i Sverige. Ja, det är ett faktum som kan konstateras av oss alla. Och solen fortsätter att le mot Sverige resten av den här veckan. Men man får passa på att njuta – för därefter kommer det att bli normalare temperaturer.

– Det är sista sucken på högsommarvärmen. I dag kan man räkna med att delar av Götaland får drygt 25 grader men redan i morgon blir det svalare. Vill man njuta av vädret får man passa på i dag, säger Lisa Frost på SMHI, till Aftonbladet.

Den som vill bada bör passa på! Snart väntas normalare temperaturer.

Shutterstock

Normalare väder betyder att gradantalet går ner under 20-strecket och soltimmarna blir färre. Men tack vare högtrycket som tryckt upp dygnstemperaturen i hela landet, så kan vi ändå fortsätta en härlig övergång till ett mer höstlikt väder.

– Medeldygnstemperaturen har varit hög i hela Sverige men det går mot svalare väder som är mer normalt för årstiden. Men i delar av Götaland kommer det ändå vara ganska soligt och temperaturer på drygt 20 grader, säger Lisa Frost till Aftonbladet.

Exit mobile version