Över 25 grader: Håll ut, sommarvärmen på väg tillbaka.

Efter regn kommer solsken lyder ett gammalt ordspråk och det stämmer verkligen som handen i handsken. För även om vi kommer att få lida av regn och rusk i några dagar så kan vi sedan se fram emot mycket mer behagliga temperaturer.

Under fredagen får stora delar av Svealand regn, medan övriga landet får uppehåll och temperaturer på mellan 9 och 18 grader. Allra varmast blir det i Malmö där det finns stora chanser för sol och runt 18 plusgrader.

Under lördagen stannar termometern också under 20-strecket. Men sen, sen ser det ut att vända. Enligt Klart.se:s senaste prognos kommer solen tillbaka på bred front under söndagen med temperaturer på mellan 19 och 24 plusgrader på flera håll i landet.

I början av nästa vecka fortsätter sedan sommarvärmen att leverera underbara temperaturer: längs med västkusten sticker termometern upp mot 25 plusgrader och solen ser ut att stråla rejält. I Luleå i norr kan man också räkna med strålande solsken och 20 plusgrader. Enligt SMHI kan södra delarna av landet få ända upp mot 27 plusgrader senare i veckan.

Det kan med andra ord vara en god idé att släpa fram badbyxor och solparasoll igen!

Exit mobile version