Berättelse: Busschauffören gör något fint för en gravid kvinna.

Jag är gravid i 27:e veckan och har börjat få sammandragningar. Jag är på bussen på väg till sjukhuset. Chauffören är medveten om detta. Jag trycker på knappen för att komma av bussen och börjar gå mot dörren.

”Du går och sätter dig igen!”, säger chauffören då till mig. Sen fortsätter han med att vända sig mot resten av bussen och säga: ”Är det någon som behöver gå av på något av de kommande stoppen? För i så fall föreslår jag att ni hoppar av nu då vi ska göra en liten avstickare!”

Simon Grubb / Flickr

Busschauffören kör oss sedan direkt till sjukhuset. Han stannar bussen, reser sig från sin plats, hjälper mig nerför bussens trappsteg och hela vägen in på sjukhuset! Nästa dag ligger jag fortfarande kvar på sjukhuset. Jag ringer upp busskontoret.

Jag: ”Hej, jag var på buss (jag säger bussens nummer) igår kväll och föraren tog en omväg från sin ordinarie rutt bara för mig. Jag ville bara försäkra mig om att han inte fått några problem för detta. För i så fall kan jag avslöja att tack vare honom lyckades de rädda livet på min ofödda son!”

Den kontorsanställda: ”Ingen fara, frun. Vi fick bara ett klagomål från en annan resenär. Chauffören ringde oss så fort han kom tillbaka med alla på bussen. Han har fått fina lovord för sin insats igår. Tack för att du ringde och ta hand om dig!”

Glöm inte att dela det här vidare till dina vänner för att hjälpa till att hylla den här busschauffören för hans medmänskliga insats den där dagen.

 
Exit mobile version