1955 hittade pojken en övergiven bebis i skogen. 58 år senare ringer en polis och berättar det oväntade.

För 60 år sedan var Dave och hans farfar var ute och jagade i skogen. Plötsligt hörde de ett konstigt, ”kuttrande” ljud.

”Det var den 22 september, 1955. ”Jag hörde något, men det lät inte som ljudet av ett gråtande barn, det var mer ett mjukt, kuttrande ljud. Jag sa: ‘Jag måste ta reda på vad det är. Så jag började klättra över ett staket”, säger Dave till CBS.

Strax därefter upptäckte Dave den lilla, kylslagna bebisen. ”Jag tittade ner och där låg en liten baby. ”Vi måste skynda oss, vi måste se till att barnet får hjälp”, kommer jag ihåg att farfar sa.

Dave och hans farfar tog flickan till sjukhus och kontaktade myndigheterna. Bebisen fick ett nytt namn: Roseann Wayne.

Berättelsen om den 14-årige pojke som räddade en övergiven liten flicka blev en stor nyhet på den tiden. Men för Dave jagade historien honom också efter att tidningarna slutat skriva om händelsen.

Några veckor senare fick Dave ta farväl av Roseann. ”Jag fick hålla henne en stund och sedan berättade de att hon skulle adopteras bort nästa vecka. De hade henne insvept i en filt. Hon sov djupt. Så där och då fick jag säga adjö till henne”, säger Dave.
Men han hade ingen aning om vart hon togs.

Dave tillbringade de närmaste 58 åren med att försöka hitta den lilla flickan han räddade. Men det var inte förrän 2013 som en pensionerad polis, John Catey, ringde upp och kom med goda nyheter.

Titta när paret återförenas för första gången på 58 år i videon nedan!

Den här rörande historien träffade i alla fall mig rakt i bröstet. Tänk hur mycket känslor det måste varit när de sågs för första gången. De har verkligen ett känslomässigt band mellan sig som ingenting i hela världen kan bryta. Dela gärna med dig av detta om du blev helt rörd av ögonblicket när de återförenas efter 58 långa år.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Exit mobile version