Skolans klockrena mobillösning hyllas av tusentals föräldrar.

Att spela Candy Crush Saga, skicka textmeddelanden eller prata i telefon är något du får göra hemma. Det anser en norsk skola, där ett gemensamt beslut om mobilförbud har tagits av elevrådet och skolledning. Mobiltelefoner ska inte användas i klassrum, i korridorerna eller på skolgården. I stället måste du lämna telefonen på ett ”hotell” när du kommer till klassrummet på morgonen och eleverna får tillbaka sin telefon när det är dags att gå hem.

– Eleverna var väldigt kritiska i början, men det har gått överraskande bra, säger läraren Mari Halde Andersson till norska Dagbladet.

Foto: Trout Ungdom

”Hotellet” är en helt vanlig trälåda, där varje telefon får ett eget rum.

– För studenterna är det viktigt att telefonerna förvaras säkert, säger rektorn Anne Marie Stokkedal och fortsätter:
– Mitt intryck är att många av eleverna tycker att det är skönt att de slipper vara inloggade på sociala medier hela tiden.

Sådana här mobilhotell finns på flera skolor i Norge. Elevrådet säger att många var skeptiska till beslutet, men att de flesta har ändrat sig.
– Nu får vi tid att vara mer sociala, så de flesta är verkligen mycket positiva till detta, säger hon.

Jag vet inte om det finns något sådant här i Sverige, men håll med om att det verkar ganska bra och viktigast är att eleverna känner sig nöjda. Även tusentals föräldrar har hyllat det norska ”mobilhotellet” i sociala medier.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Exit mobile version