Här lyckas Lotta fånga när blixten slår ner mitt på innegården.

När ett rejält åskväder drog in över Göteborg passade Lotta Klys på att betrakta busvädret från sin balkong i Lödöse. Hon filmade även med sin mobiltelefon och det var då hon fångade något som få lyckas med.

Framför henne slog nämligen blixten ned mitt i en gran utanför huslängan mittemot Lottas.
– Det var en väldig smäll. Jag är inte rädd för åska sådär, men man blev lite skakis kanske. Den står lite utsatt, den där granen, säger Lotta till Aftonbladet.

Och en som blev ännu mer skakis var 21-åriga Jimmie Lundberg. Han stod nämligen ute och rökte på sin balkong när blixten slog ned bara ett par meter från honom.

– Jag svettades jättemycket och benen skakade som asplöv. Jag kunde knappt gå, det bara skakade. Morsan blev livrädd, för jag bara satte mig ner och sa ingenting.

Tack och lov gick det bra för Jimmie. Han behövde inte uppsöka sjukhus, men blev rejält chockad av blixtnedslaget. Nu vill han passa på att varna andra för att vara utomhus när åskan drar fram.

– Jag vill vädja till folk att hålla sig inne, för det här vill ingen vara med om. Det kan jag lova, säger han till Aftonbladet.

Och det är bara att hålla med Jimmie. När åskan går gör vi klokast av att hålla sig inne. Naturens kraft får vi aldrig underskatta.

Exit mobile version