7 kreativa saker du kan göra med en vattenmelon i sommar.

Gör en mini-grill

sheknows.com

Att göra en grill av din vattenmelon är både roligt och ett bra sätt att imponera på gästerna. Ta några färska frukter, grillspett och låt fantasin flöda. Läckert, eller hur? Perfekt att ha som komplement/efterrätt till grillkvällen. Instruktioner här!

Gör glasspinnar

Flickr/Joy

En hälsosam twist på en klassisk efterrätt! Istället för sockerfyllda glasspinnar i butiken, gör dom av vattenmelon istället. Kör fruktköttet i mixern tillsammans med lite limejuice & honung innan du fryser in. Enkelt och läskande!

Fruktbål på tapp

sheknows.com

Detta är ett kreativt sätt att servera vattenmelon saft. Sätt en tapp på vattenmelonen och några enkla steg senare kommer detta vara medelpunkten på festen. Hur du gör kan du läsa här.

Pizza-melon

imgur.com

Detta barnvänliga dessert är roligt att göra och äta med de små! Skapa en vattenmelon-pizza med färsk frukt och nötter eller annat som passar. Skär upp och servera!

Torkat (frukt)kött

facebook

Varför köpa dyr, torkad frukt när du kan göra det själv? Skala frukterna och skär dem i tunna skivor så att vätskan avdunstar snabbare. Lägg skivorna på en bakplåt och torka dem vid 49–60 grader i en varmluftsugn. Perfekt som snacks!

Hemgjort godis

facebook

Dessa sega gummigodisar kan du göra med enbart 3 ingredienser! De är helt fria från konserveringsmedel eller socker. Här är receptet!

Gör en tillbringare

Om du inte är vill använda några avancerade verktyg för att göra en kanna av din vattenmelon kan du bara skära upp ett hål i toppen, mixa innehållet och hälla ut. Här kan du se hur enkelt det är!

Bonus-tips

Här är min personliga favorit bland melon-knep och det är hur du skär upp en melon på bästa sätt. Titta, njut och lär!

Visst fanns det en hel del bra idéer att hämta inspiration av inför sommaren? Dela gärna vidare listan om du kommer prova något av detta när det blir varmare ute!

Exit mobile version