Behandla hostan och ta bort slemmet i lungorna med denna effektiva huskur

Flickr / William Brawley

Husmorskuren som nu sprids som en löpeld kallas ”Honey Wrap” och är en lösning du lägger på bröstet, innan du ska sova.

Många med halsbesvär, som har testat metoden, vittnar om att symptomen minskar avsevärt eller till och med att de försvinner helt efter en natt med detta ”paket” på bröstet. 

Men varför testa just denna metod när det finns beprövade hostmediciner?

Ett skäl till att ”Honey Wrap” blivit populärt runt om i Europa är att många hostmediciner innehåller kodein, ett smärtstillande ämne som är beroendeframkallande och kan försvåra andningen. 

En annan problematisk ingrediens i många hostmediciner är dextrometorfan. Detta hostdämpande medel kan leda till yrsel, magbesvär, kramper och hallucinationer. 

Både kodein och dextrometorfan är narkotikaklassat i Sverige och alla läkemedel innehållande kodein är receptbelagda. Men hostmedicin med kodein och dextrometorfan säljs fortfarande i en rad andra länder, vilket kan vara bra att ha i åtanke. 

Flickr / Anita Hart

För en naturlig hostdämpande medicin behöver du: 

* Ekologisk honung
* Kokosnötolja
* 1 tesked mjöl
* 1 servett
* Medicinsk tejp (kirurgtejp)

Pixabay

Så gör du Honey Wrap: 

Blanda en tesked mjöl med lite honung och lägg blandningen i kokosolja, som du värmer upp lite lätt på spisen. Smeta ut vätskan på en servett och sätt på bröstet. Fäst ordentligt med tejp. 

Vuxna kan ha lösningen på bröstet över natten. För barn rekommenderas det att ha ”plåstret” på under några timmar. Använd Honey Wrap tills symptomen försvunnit. 

Pinterest

Så om du letar efter ett naturligt botemedel mot hosta och vill få bort slem från lungorna, testa gärna denna metod.

Den har inga biverkningar och har redan hjälp många människor, särskilt barn, mot irriterade hals och förkylning. 

Dela gärna vidare denna husmorskur med alla du känner på Facebook, om du också tycker att fler borde upptäcka denna metod!

Exit mobile version