Geniala förklaringen bakom hålet i din pastaslev.

”Att koka pasta är en konst”, brukar jag alltid säga till mina vänner och en av de största konsterna med själva tillagandet är att se till att måtta upp rätt mängd pasta. Allra svårast tycker jag det är att koka spaghetti. Jag tror aldrig jag lyckats få till exakt rätt mängd. Antingen blir det alldeles för mycket spaghetti i kastrullen, eller så blir det för lite och man blir inte riktigt mätt.

Men det finns faktiskt ett helt briljant knep att använda för att måtta upp just sin spaghetti och det enda hjälpmedel som behövs finns faktiskt i de allra flesta köken. Titta efter om du har en pastaslev hemma som påminner om den på bilden här under, med ett hål i mitten.


Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Ta nu fram din spaghetti och kör ner en näve i hålet på pastasleven. Hålet är faktiskt anpassat för att mäta upp exakt en rekommenderad portion med spaghetti! Hur smart är inte det?


Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Ska du bara laga mat till dig själv mäter du helt enkelt ut en portion med hjälp av sleven. Ska du i stället ha middag och bjuda flera vänner på spaghetti måttar du såklart bara ut fler portioner med hjälp av sleven.


Bildkälla: Gail Blaney (Facebook)

Snacka om att jag blev glad när jag upptäckte det här, nu kommer det bli betydligt enklare att få till rätt mängd spaghetti i framtiden!

Exit mobile version