78-åriga krutgumman satte stopp för rånaren – med rejäl omgång: ”Vrålade och klippte till”

En 78-årig kvinna blev under onsdagen utsatt för ett rånförsök i Örebro.

Men det skulle rånaren bittert få ångra. Något som Sveriges Radio rapporterar om.

Brott mot äldre personer har dessvärre blivit vanligt. Enligt polisen kan det ofta bero på att de äldre kan ha svårt att försvara sig, vilket gärningsmännen utnyttjar.

Men det är inte alla gånger som taktiken fungerar. Det fick en rånare i Örebro erfara under onsdagskvällen, efter ett försök till personrån mot en 78-årig kvinna.

I en intervju med Sveriges Radio berättar den äldre kvinnan själv om hur det hela började.

– Jag hade varit ute på en liten skön promenad. Plötsligt nästan framme vid huset så kände jag att någon grävde i nacken på mig. Jag trodde det var någon som kände mig och vände mig om för att heja, men då möttes jag av ett helt främmande ansikte, säger den 78-åriga kvinnan till Sveriges Radio.

Foto: Shutterstock

78-årig krutgumma stoppade rånaren

Nej, det var ingen bekant som hoppade på 78-åringen bakifrån. I stället möttes kvinnan av en ung man som försökte komma åt hennes guldkedjor. Men det skulle han inte gjort.

Den 78-åriga krutgumman gav nämligen rejält motstånd – och svarade genast med att ge rånaren en omgång.

– Raseriet bara kom som en blixt. Jag blev så arg, jag vrålade och jag klippte till den här på överarmen. Då tappade han greppet, säger hon till Sveriges Radio.

Rånaren gav sig dock inte i första taget, utan fortsatte att försöka gräva efter halsbanden. Men som tur var fick en granne snart syn på vad som hände, och rusade dit för att ingripa.

– Det gick bra tack vare grannen, han är hjälten, säger hon.

Foto: TT

Rånaren kammade noll

Det hela resulterade i att gärningsmannen inte fick med sig något byte alls från rånförsöket.

Under torsdagen skriver Sveriges Radio att ingen person ännu är misstänkt eller gripen.

Usch så fegt. Men vilka hjältar 78-åringen och grannen är, som lyckades få stopp på rånaren. Nu hyllar vi deras modiga insats!

Exit mobile version