Kvinna i 90-årsåldern fastbunden och rånad i sitt hem – poliser söker 2 gärningsmän på fri fot

En kvinna i 90-årsåldern blev överfallen i sin bostad i Sörmland under måndagen. Enligt Svenska Dagbladet ska det legat två gärningsmännen bakom rånet, och båda är nu på flykt. 

Överfallet skedde under måndagen. Klockan 17.42 ska polisen ha fått larm om ett rån i en bostad i Vingåker, där en kvinna i 90-årsåldern bor. 

– Hon har på något sätt blivit fastbunden och rånad i sin bostad, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson enligt Svenska Dagbladet

Rånare band fast äldre kvinna

Gärningsmännen var enligt polisens uppgifter två män, som tog sig in och band fast den äldre kvinnan för att kunna råna henne på värdesaker. 

OBS: Kvinnan på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Foto: Claudio Bresciani/TT

– Hon har blivit av med någon sorts smycket som hon hade på sig. Vad som hade försvunnit i övrigt är än så länge oklart, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson för polisregion Öst enligt Expressen

Den äldre kvinnan undersöktes av ambulanspersonal, men det är inte känt hur svårt skadad hon är. Enligt tidningen är hon skärrad men talbar. 

– Det som har kommit till mig är att hon är chockad efter händelsen, sa Johnny Gustavsson till Expressen under måndagskvällen. 

Foto: Shutterstock

För drygt tre veckor sedan skedde ett liknande överfall i Markaryd, där en 75-årig kvinna blev rånad i sitt hem. 

Polisen: ”De slog henne”

Kvinnan låg och sov i sitt hem när flera gärningsmän tog sig in i hennes bostad och rånade henne. Därefter tog de hennes bil och flydde från platsen. 

– De slog henne och tog hennes bil. Då skickades vi dit och ambulansen skickades också dit, sa Filip Annas vid polisens ledningscentral till Expressen efter händelsen. 

Polisen gick då ut med en uppmaning till allmänheten om att höra av sig med tips för att få tag i gärningsmännen. 

En kort stund senare hittades kvinnans bil i Strömsnäsbruk, och polisen fick uppgifter om tre män som kopplades till bilen.

Polisen söker två gärningsmän

Det två gärningsmännen i Vingåker som överföll kvinnan i 90-årsåldern under måndagen är fortfarande på fri fot. Polisen arbetar nu med att säkra spår i kvinnans bostad för en teknisk undersökning. 

En förundersökning om grovt rån har inletts. 

Exit mobile version