8 000 kronor i böter om du kissar i vattnet – här är populära turistorten som infört hårda regeln

Ansvariga för ett populärt resmål i Spanien har tröttnat på turister som kissar i badvattnet. Nu har myndigheterna infört en lag som ska stoppa badgäster från att lätta på trycket. Nu kan den som kissar i vattnet straffas med tusentals kronor i böter. 

Att kissa i havet eller sjön kan tyckas harmlöst för många, i synnerhet när det kommer till barn. Att göra det är varken olagligt eller förbjudet, vare sig personen simmar undan eller inte. 

Men i en del av Spanien har man fått nog. I kustkommunen och staden Vigo i nordvästra Spanien har man tröttnat på turister och ortsbor som kissar badvattnet. 

Får inte kissa i havet

På den populära turistorten råder inte bara en regel om att inte kissa i vattnet, utan en lag. Enligt tidningen The Times har myndigheterna infört ett totalförbud mot alla former av urinerande i havet och på stranden.

Den som bryter mot förbudet och numera lagen kan tvingas betala 750 euro i böter, vilket motsvarar 8 000 kronor

OBS: Bilden är inte tagen i Vigo. Foto: TT

LÄS MER: Förslaget: 25-årsgräns på cigaretter – vill göra landet helt rökfritt

Hårda förbud som ger böter

Beslutet motiveras med att badgästernas kissande utgör en hygienisk och sanitär risk på stränderna i Vigo. 

Att kissa i badvattnet kan alltså bli en dyr historia vare sig du är turist eller inte. Det krävs dock att man ska bli tagen på bar gärning för att man ska kunna bötfällas. Förbudet gället dock för hela Vigo, så att chansa på att slå en drill är ingen bra idé. 

Vigo är inte den enda stad och turistort i Spanien där man infört hårdare regler för att hålla ordning och reda. 

I den den medeltida staden Salobreña kan man få böter på 3 000 euro om man grillar på stranden. Det motsvarar över 30 000 kronor i bot. 

Får inte gå runt i badkläder

En regel som gäller för hela Spanien är att man inte får lämna stranden iförd endast badkläder, oavsett hur varmt det är.

Den som bryter mot regeln och visar upp mer hud än tillåtet kan få böter på 620 euro. 

Vad tycker du om sådana här regler? Dela gärna med dig av dina tanker i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version