Fartdåre körde 102 kilometer i timmen med släp – straffas med tusentals kronor i böter

En bilförare körde alldeles för fort med släp på E45 i Östersund.

Föraren stoppades och fick betala saftiga böter för snedsteget.

Polisen jobbar ständigt med att säkerställa säkerheten i trafiken, detta genom att bland annat kolla att hastighetsbegränsningarna efterföljs.

Totalt genomför polisen tio trafikveckor per år utifrån olika fokus som hastighet, nykterhet, brott på väg och yrkestrafik. Detta som ett led i trafiksäkerhetsarbetet.

Att vi har hastighetsbegränsningar ute på vägarna är av en orsak. De finns nämligen till för att alla ska vara trygga i trafiken.

LÄS MER: Fartdåre ertappades med obältat barn i bilen – nu ryter polisen ifrån: ”Var rädda om barnen”

polisen, hastighetskontroll
STOCKHOLM 20200820 Stockholmspolisen utför extra hastighetskontroller under hela vecka 34. Polisen Fredrik Ståhle tillsammans med bilinspektörer utför fartkontroll och säkerhetskontroller med laser vid Ringvägen Zinkensdamm på 30 km sträckan utanför Mariaskolan. Foto Janerik Henriksson / TT

Om du kör för fort försätter du inte bara dig själv i fara. Du kommer också utsätta andra trafikanter för en större fara.

Hur fort vi faktiskt kör har bevisat sig vara den faktor som har störst betydelse för vilka följderna blir av en trafikolycka.

Redan i körskolan får man lära sig att bromssträckan blir betydligt mycket längre om man bara kör någon kilometer snabbare per timme.

Trots att några kilometer över hastighetsbegränsningen kan få ödesdigra konsekvenser är det många som kör alldeles för fort.

LÄS MER: Epa-traktor körde 122 km i timmen – nu ryter polisen ifrån: ”Även dina föräldrar…”

Straffades med böter

Under torsdagsmorgonen stoppades en bilförare som körde i 102 kilometer i timmen på E45 utanför Östersund.

Nu tvingas nu betala 2800 kronor i böter.

Enligt NTF får man köra 40 kilometer i timmen med en obromsad släpvagn, vars totalvikt, eller tjänstevikt om vagnen inte är lastad, överstiger halva dragfordonets tjänstevikt.

”80 kilometer i timmen är högsta tillåtna hastighet med en obromsad släpvagn, vars totalvikt, eller tjänstevikt när vagnen inte är lastad, inte överstiger halva dragfordonets tjänstevikt, dock högst 750 kg”, skriver NTF på hemsidan.

Exit mobile version