Alliansens stenhårda krav på regeringen – avsätt tre ministrar efter it-skandalen

Den så kallade it-skandalen vid Transportstyrelsen har vållat stor debatt de senaste dagarna.

På måndagen informerade statsminister Stefan Löfven de övriga riksdagspartiledarna om läget, och efter mötet skulle oppositionspartierna – allianspartierna, och även V respektive SD – prata ihop sig och därefter komma med nya besked om hur de ska agera, skriver TT. 

På tisdagsmorgonen lämnade allianspartierna besked – de vill väcka misstroendeförklaring i riksdagen mot inrikesminister Anders Ygeman (S), infrastrukturminister Anna Johansson (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S). 

– Vi i Alliansen har begärt att de ansvariga ministrarna ska komma till riksdagen och redogöra för hur regeringens handlande har sett ut i samband med den här krisen, och det har inte gett tillfredsställande svar, säger Anna Kinberg Batra (M) om beskedet vid en pressträff enligt SVT

– Det krävs ett politiskt ansvarsutkrävande, för det som har skett är ett flerdubbelt informationshaveri i regeringen. Flera statsråd har misskött sina ansvarsområden och undvikit att föra information vidare. Det här behöver få konsekvenser här och nu, säger Centerns partiledare Annie Lööf.

Exit mobile version