Gabriel, 4, slogs blodig på lekplats och trodde han skulle dö – nu vill mamma Sophie varna andra

Mamma Sophie och sonen Gabriel, 4, hade bara varit i lekparken i fyrtio minuter när olycka var framme.

Plötsligt var fyraårige Gabriel dränkt i blod och hade ett jack i huvudet. Nu vill Sophie varna andra för platsen.

Det var i måndags, vid 17-tiden, som Sophie Stockelin och hennes fyraårige son Gabriel var på lekplatsen ”Lilla Uppsala” i Gränbystaden.

Foto:Hasse Holmberg / TT

Barnen hade lekt ett tag i Domkyrkan när Gabriel plötsligt ropade på sin mamma.

Gabriel var ledsen och Sophia såg hur det droppade någonting från hans huvudet. Det skulle visa sig vara blod, rapporterar Aftonbladet.

– Det var så mycket blod att det inte gick att se hur djupt såret var, men jag fick hjälp med att få fram vatten för att skölja av med och is för att kunna få stopp på blodet, och då såg jag att det var ett rejält jack i huvudet, säger hon till Aftonbladet.

”Meningen ekar i huvudet”

Under tiden hjälpte väninnan Maria till med att ringa efter en ambulans.

– Det var så mycket blod, och Gabriel frågade mig plötsligt ”Kommer inte jag finnas längre”, och den meningen ekar fortfarande inne i mitt huvud, säger Sophie Stockelin.

När de satt och väntade på ambulans märkte Sophie hur Gabriel blev allt mer påverkad av situationen. Han blev trött och förlorade medvetandet flera gånger.

Efter tjugo minuters väntan på ambulans ringde SOS upp och sa att det inte fanns någon ledig ambulans som kunde hjälpa dem. Så väninnan Maria fick rycka in i gen och skjutsa Gabriel och Sophie till sjukhuset.

Inget gehör från fastighetsbolaget

Väl inne på sjukhuset gick det snabbt. Gabriels jack i huvudet limmades ihop och nu några dagar senare mår han bättre.

Nu vill Sophie Stockelin att fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som ansvarar för lekplatsen, säkrar upp de delar som hon anser kan vara farliga för barn.

Men responsen har varit sval.

– Jag hörde först av mig för att be dem sanera lekplatsen, eftersom det var blod överallt. Men när jag berättade att man också borde se över säkerheten fick jag bara till svar att den hade blivit besiktigad och godkänd så sent som i april. Men det är juni nu, berättade jag, och kom också med förslag på förbättringar. Men jag fick inget gehör alls.

I ett mejl till SVT Nyheter skriver Thomas Levander, fastighetchef på Atrium Ljungberg i Uppsala, att lekparken besiktades utan anmärkning i april i år och att den efter olyckan besiktigats igen utan några brister.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version