Gittan ramlade ihop i hemmet och kunde inte ta sig upp – då blev okände brevbäraren hjälte: ”Vill säga tack”

Gittan Bolinder ramlade ihop hemma på köksgolvet i måndags morse och kunde inte ta sig upp.

Hon skrek efter hjälp i timmar och till slut var det brevbäraren som blev hennes räddning.

Det var i måndags morse som den otäcka olyckan hände hemma i Kumla. Klockan var runt 08.00 på morgonen och Gittan Bolinder stod i köket.

Plötsligt vänder hon isg om och faller till marken.

– Jag vände mig om lite försiktigt bara och så såg jag hur fönsterbrädan kom allt närmare, berättar Gittan för Newsner.

Hon vet inte hur länge hon låg avsvimmad på golvet, bara att hon så småningom kvicknade till och kände smärtan i kroppen.

– Jag har redan proteser i flera leder då jag har osteoporos, benskörhet, så jag kan inte ta mig upp själv, berättar Gittan för Newsner.

Skrek efter hjälp

När Gittan ligger där på golvet inser hon snart att det är dagen då brevbäraren ska komma och när hon ser att klockan börjar närma sig 12 börjar hon skrika igen för full hals.

– Jag hade legat där i fyra timmar när jag hörde brevbäraren komma, så då började jag skrika allt jag hade.

Och brevbäraren hörde henne. Rätt som det var hörde hon en röst från andra sidan dörren som frågade vad det var som hade hänt.

– Jag var väldigt yrslig och tuppade av några gånger men jag sa att jag behövde hjälp och att han skulle ringa bovärden och ambulansen, vilket han gjorde, berättar Gittan.

Bröt flera ben i kroppen

Nästa gång hon vaknar upp står bovärden hos henne i köket och ropar in ambulanspersonalen.

– Efter en hel del morfin fick dem upp mig på en bår till slut och körde in mig till sjukhuset i Örebro. Jag hade så vansinnigt ont, berättar Gittan.

Väl på sjukhuset fick Gittan veta att hon hade krosskador i ryggen, knäskålarna var av och hon hade även sprickor i revbenen.

– Man kunde se att jag hade fått en smäll mot nacken också men den var inte av tack och lov, säger Gittan.

Gittan har fortfarande ingen aning om varför hon ramlade, men på sjukhuset har hon fått veta att hon lider av förmaksflimmer vilket kanske kan ha med saken att göra.

Otäckt tycker hon i alla fall att det är.

– Jag har inget larm eller så men det som är läskigt är att min syster föll ihop och dog när hon var 60 bara så där och jag fyller 60 i november så man får ju sina tankar, säger hon till Newsner.

Efterlyser hjälten

Gittan har delat med sig av händelsen i ett inlägg på Facebook där hon efterlyser sin hjälte. Men hittills har ingen vågat ge sig till känna.

– Jag vill bara tacka honom för att han brydde sig och för att han gjorde något. Jag vet inte om jag hade överlevt annars, säger Gittan.

Foto: Privat/ Tomas Oneborg/SvD/TT

Hon vill också passa på att tacka bovärden som snabbt kom på plats och låste upp hennes lägenhet.

– Jag tror inte det tog mer än en kvart från det att brevbäraren hörde mig till att bovärden låste upp. Allt rullade på så bra, det är jag tacksam för, säger hon till Newsner.

Nu ser vi till att sprida Gittans ord så att brevbäraren hittas. Den här hjälten förtjänar att hyllas.

Exit mobile version