Här inför polisen vecka med extra insatser – för att sätta dit fartdårar: ”Tänk på…”

Trafikkontroll

Foto: TT/ Facebook

Just nu pågår en nationell trafikvecka i Sverige. Syftet är att stoppa fler fartdårar ute på vägarna och därmed öka trafiksäkerheten i samhället.

De nationella trafikveckorna är en regelbunden satsning av polisen. Ökat säkerhet i trafiken är alltid syftet, men varje vecka har ett särskilt fokus. 

otalt genomför polisen tio trafikveckor per år utifrån olika fokus som hastighet, nykterhet, brott på väg och yrkestrafik. Detta som ett led i trafiksäkerhetsarbetet.

Foto: TT/ Facebook

Just nu genomför polisen i region Stockholm och Gotland en trafikvecka med fokus på hastighetskontroller.

– Inriktningen på trafiksäkerhetsveckan kommer vara på hastighetsöverträdelser. Fokus kommer vara på de större vägnäten där hastigheterna ofta är högre och konsekvenserna av en trafikolycka kan bli värre. I satsningen som görs för att få ned hastigheten och öka trafiksäkerheten är flera verksamhetsgrenar inom polisregion Stockholm och Gotland med och deltar, säger Thomas Forsberg som är regional trafiksamordnare i Polisregionen i ett pressmeddelande.

Polisens viktiga uppmaning till trafikanter

Polisen i Vällingby skriver om den första dagen på Facebook.

Polisen i Västerort skrev att de påbörjade trafikveckan med att ställa sig utanför Björnbodaskolan.

I inlägget uppmanar polisen till eftertanke. Och påpekar att hastighetsbegränsningen är satt av en anledning.

”Tänk på att hastigheten 30 är satt av en anledning – i detta fall är det för att barnen är mjuka och sköra, och att bilar är hårda och robusta = dålig kombination”, skriver polisen i inlägget.

Sprid gärna polisens viktiga ord. Inga barn ska behöva vara i fara när de går till och från skolan.

Exit mobile version