Här tog polisen fast över 1000 fartdårar på bara en vecka – vid skolor och tätbebyggda områden

Polisen i region mitt tog fast över 1000 fartdårar på en vecka i tätbebyggda områden, det rapporterar polisen på sin hemsida.

Detta med anledning av att sommarsemestern är över och många, både barn och vuxna, återgår till vardagen i jobb och skola.

Den nationella trafikveckan är en del av de årliga satsningar som innebär att polisen lägger extra resurser på trafiksäkerhet för att minska och förhindra olyckor.

I region mitt har man under vecka 33 genomfört kontrollerna med 20-minutersmetoden. En metod som innebär att polisen står ungefär 20 minuter på ett ställe och gör kontroller för att sedan byta plats och göra 20 minuter av kontroller även där.

Tusentals fast för fortkörning

Enligt polisen sprids kontrollerna ut över dygnets alla timmar och på så sätt får man bäst resultat.

– Kriminella kan inte kartlägga var vi står och för allmänheten ger det en ökad tryggheten då vi syns på olika ställen, berättar Maria Rosander.

Polis, trafik
Foto: TT

Under veckan var det över 1000 förare som åkte fast i polisens kontroller.

– 1 280 hastighetsböter har skrivits i region Mitt under veckan. Det är ett mycket bra resultat. Trots många evenemang och andra mer prioriterade jobb mitt under en pågående valrörelse har man haft utrymme och arbetat i trafikmiljön med hastighetskontroller, säger Maria Rosander, samordnare för trafik i region Mitt.

Flera narkotikapåverkade

Enligt polisen är det anmärkningsvärt att polisen vid hastighetskontrollerna även har uppdagat 32 narkotikabrott. I några fall har föraren varit påverkad, i andra har förarna haft narkotika på sig.

– Att polisen i region Mitt vid varje fordonsstopp är nyfikna och ställer frågor kring narkotika till de som stoppas har gjort att man denna gång fått bort drogpåverkade förare från våra vägar. Man vet aldrig vem som kör för fort. Flera personer fick sina körkort omhändertagna för antingen fortkörning eller för att ha kört bil under påverkan av narkotika, skriver polisen på hemsidan.

Exit mobile version