Inga-Lill, 89, föll med huvudet före i gatan – nu efterlyser hon sin okända hjälte: ”Vill tacka honom”

Inga-Lill, 89.

Foto: Privat, TT

89-åriga Inga-Lill klev av bussen i Eskilstuna och föll till marken med huvudet före i trottoaren. Då stannade en främmande man bilen, plockade upp henne och körde henne till akuten.

Nu efterlyser barnbarnet Sara Swartling familjens okända hjälte.

Det var den 24 januari i år som Sara Swartlings mormor Inga-Lill, 89, klev av bussen på Stenkvistavägen i Eskilstuna efter att ha varit och spelat bingo.

Klockan var strax innan fem och mörkret hade hunnit breda ut sig över staden, när hon plötsligt snubblade och föll till marken.

– Det är en ganska gropig väg, så förmodligen såg hon inte en grop och ramlade och så tog hon emot sig med knän och ansiktet, berättar Sara för Newsner.

Gatan ligger precis utanför en skola så vid den här tidpunkten är vägen trafikerad. Som tur var fick en bilist syn på Inga-Lill och saktade in farten.

– Mannen i bilen stannade i en parkeringsficka och lyfte upp mormor och sedan skjutsade han henne till akuten, berättar Sara.

När Inga-Lil blev omhändertagen av sjukvårdspersonal lämnade mannen platsen utan att någon hann tacka honom.

Inga-Lill, 89, med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Foto: Privat/ TT

Efterlyser okända hjälten

Inga-Lill röntgades, plåstrades om och fick sova kvar på sjukhuset över natten. När röntgen visade klartecken kunde hon åka hem dagen därpå.

– Röntgen visade ingenting så allt gick bra och hon mår bra idag, berättar Sara för Newsner.

Sedan olyckan har Sara och familjen hoppats på att kunna komma i kontakt med mannen som hjälte Inga-Lill.

Men trots att Sara och familjen efterlyst den okände hjälten på Facebook och sökt mannen i lokaltidningen, så har de ännu inte lyckats hitta honom.

– Det är flera som har hört av sig och sagt att det är dem, men så har det inte varit det. Jag har pratat med en tjej som blev vittne till händelsen och jag har skickat bilder på människorna som utgett sig för att vara hjälten, men enligt henne har det inte varit rätt ännu, berättar Sara för Newsner.

Hon tillägger:

– Vi vet inte så mycket om honom heller. En man i 60-årsåldern som hade en mörk bil, det är vad vi vet.

”Vill tacka honom”

Sara förstår att mannen kanske inte vill ge sig till känna och är okej, med det. Men hoppas ändå att hon ska få kunna tacka honom personligen en dag.

– Jag vet inte hur man själv hade agerat vid en liknande situation, det känns som att den här mannen har gjort någonting utöver det vanliga och en sådan person vill man hylla.

– Enligt oss är han en hjälte och vi vill verkligen förmedla vår tacksamhet till honom. Vi är verkligen så tacksamma, säger Sara till Newsner.

Nu hjälper vi Inga-Lill att hitta sin hjälte!

Exit mobile version