Jeanette Höglund höjer rösten – rasar efter kritiken mot arbetet för fattigpensionärer: ”Skäms”

Jeanette Höglund

Foto: Facebook

Jeanette Höglund och hennes ideella organisationen Vid Din Sida kämpar för att stötta ensamma äldre.

Nu får de kritik för att arrangera fel aktiviteter och Jeanette Höglund är inte sen med att ge svar på tal på kritiken.

För några år sedan hade eldsjälen Jeanette Höglund en dröm om att öppna en fritidsgård för ensamma och fattiga pensionärer som behövde en trygg plats och mat i magen.

Idag driver hon två. En i Stockholm och en i Göteborg.

Organisationens syfte är att hjälpa landets utsatta pensionärer. Förutom att vara en röst för dem så ser Vid Din Sida till att mätta så många de kan och ge dem tak över huvudet. Allt med hjälp av donationer från frivilliga.

LÄS MER: Jeanette Höglund har fått nog – ordnar demonstration för att höja pensionerna: ”Vill att alla får 5 000 mer”

Hjälpt tusentals pensionärer

Genom åren har organisationen Vid din sida hjälpt tusentals pensionärer med mat, rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

Organisationen har också ryckt in och gjort punktinsatser för äldre när de drabbats av motgångar.

På Vid din Sidas gårdar kan ensamma äldre och fattigpensionärer komma för en bit mat eller bara för att få vila i lugn och ro. Vid högtider kan man vara med och fira och titt som tätt arrangeras olika aktiviteter som är frivilliga att delta i.

Då och då dyker frisörer upp för att bidra med gratis klippning, andra gånger är det en trubadur på besök, bingo eller kanske ett quiz. Under sommaren 2023 är planen att anordna flera aktiviteter, först ut var kafferep.

LÄS MER: Jeanette Höglund har fått nog efter glåporden – får kritik för att hjälpa utsatta pensionärer: ”Prova lev på 72 kronor”

Kritik mot gårdens nya aktivitet

Men när organisationen flaggade för nästa aktivitet rörde det upp starka känslor.

När Vid din Sida nyligen meddelade att de ska ha en medial dag med meditation och massage. En aktivitet som besökare på gården hade önskat.

I kommentarsfältet var det många som tyckte att det kunde bli en ny och spännande aktivitet för de äldre, men andra var långt ifrån övertygade.

”Otroligt! Är kristna också välkomna att dela budskapet om världens frälsare som kan ge inre frid – helt gratis?”, skriver en person.

”Nej ska det blandas in schamandyrkan andar och ”kontakt med andra sidan” i den i övrigt så goda verksamheten så tackar jag för mig”, skriver en annan.

Nu svarar Jeanette på kritiken

Kritiken i kommentarsfältet har fått Jeanette Höglund att gå i taket.

”Varför ska ni alltid göra en debatt i en tråd, här ordnar vi saker efter de äldres önskemål. Och så är det alltid några människor som måste skapa en debatt. Nu var det New Age och Reiki healing och schamaner det är inte bra, Jeanette du som skapat vid din Sida ni ska vara opolitiska och oreligiösa. Vad har det med det här att göra? Om du inte ä nöjd med det jag gör, öppna något eget och gör din egen grej. Där era saker kommer fram”, säger hon i en video.

”Ni som måste skapa debatt. Jag är så jäkla trött på er. På riktigt. Att ni orkar sitta och leta fel. Vet ni hur mycket jobb vi lägger ner på Vid din Sida? Vet ni hur underbart det är att se glädjen i människors ögon när vi berättar vad vi ska göra”, säger hon.

”På riktigt, att ni inte skäms”.

Efter videon har Jenaette fått mycket stöd från följarna.

”Ni gör ett toppenjobb”, skriver en person.

”Dessa människor är bara avundsjuka! Kämpa vidare, ni gör ett grymt arbete med våra äldre och hemlösa”, skriver en annan.

”Hejar på dig!!! Fortsätt stå på dig & markera de idioter som gnäller. Du är grym ska du veta. Så underbar som gör allt du faktiskt gör för våra äldre”, skriver en tredje.

Exit mobile version