Jeanette Höglund har fått nog – ordnar demonstration för att höja pensionerna: ”Vill att alla får 5 000 mer”

För tre år sedan lämnade Jeanette Höglund in en lista med nära 97 000 namnunderskrifter till regeringen, i hopp om höjd pension och bättre villkor för Sveriges pensionärer.  Sedan dess har inte mycket hänt, enligt Jeanette. Och inför valet 2022 tar hon nu krafttag genom att hålla en demonstration utanför riksdagen. 

“Jag vill att alla ska få 5 000 kronor mer i pension varje månad, skattefritt”, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

Jeanette Höglund grundade ideella organisationen Vid Din Sida för att hjälpa Sveriges fattigpensionärer. Förutom att organisera donationer som ska mätta fattigas magar och ge dem varma kläder så har hon arbetat aktivt med att vara en röst utåt för den utsatta gruppen. 

Samlade in 97 000 underskrifter

För tre år sedan drev Jeanette en namninsamling för att förbättra villkoren för svenska pensionärer, som enligt Jeanette betalar för mycket skatt på sin inkomst varje månad. 

LÄS MER: Svenska folkets krav på riksdagen: Säg ja till höjningen för fattigpensionärer

Jeanette Höglund. Foto: Newsner

Jeanette träffade dåvarande statsministern, men sedan dess har inte mycket hänt enligt henne. 

– Vad har hänt sedan dess? Absolut ingenting, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

LÄS MER: Jeanette sätter ner foten mot riksdagen – för alla Sveriges fattigpensionärer: ”Nu får det vara nog”

Jeanette Höglund ordnar demonstration

Hon menar att pensionärer är en grupp som glöms bort av politikerna, och för henne ligger pensionsfrågan varmt om hjärtat. 

– Bara för att vissa klär sig bra utåt så är verkligheten för många att de kommer hem till ett tomt kylskåp, ingen el, eller total ensamhet, säger Jeanette Höglund. 

– Vissa har inte ens ett hem. Pensionen täcker inte boende, mat och kläder, den gör inte det, tillägger hon. 

Trots cirka 97 000 namnunderskrifter var det inte mycket som gjordes för pensionärerna de åren som följde.

Nu hoppas Jeanette att politikerna ska “ta sitt förnuft till fånga”, och förbättra pensionsvillkoren

Vill sätta press på politikerna

Nu rustar Jeanette för en demonstration utanför riksdagen. Hon hoppas kunna få med sig så många människor som möjligt. 

– Ju fler desto bättre. Vi kommer att höras, och jag ska se till att det blir på ett datum då alla politiker är på plats, säger hon.

LÄS MER: Jeanette har öppnat fritidsgård för pensionärer: ”Många kommer hit för att de är ensamma”

Demonstrationen kommer att hållas antingen i juni eller senare i augusti. Målsättningen är att politikerna ska prioritera pensionsfrågan och ge alla pensionärer extra tusenlappar att leva för varje månad. 

– 5 000 mer i månaden skattefritt vill jag att alla ska få. Jag tycker att det är fullt rimligt. Det är min dröm att de ska få de, säger Jeanette Höglund till Newsner. 

Fotot: Privat/Shutterstock

Hon fortsätter:

– Jag lämnade över 97 000 underskrifter till statsministern för tre år sedan. Man undrar ju vilken hög de hamnat i, säger Jeanette Höglund till Newsner.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);