Jeanette sätter ner foten mot riksdagen – för alla Sveriges fattigpensionärer: ”Nu får det vara nog”

Inga fler ska behöva bli hemlösa på grund av fattigpension, det är ordningsvakten Jeanette Höglunds ambition. Nu har hon startat en namninsamling som hon personligen ska lämna över till statsminister Stefan Löfven för att få riksdagen att prioritera fattigpensionärer.

”Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!!”, skriver Jeanette i sitt öppna brev.

Jeanette Höglund jobbar som ordningsvakt i Stockholm. Under alla hennes skift genom åren har hon minst sagt fått se ”Sveriges baksida”, fullt av pensionärer som hamnat på gatan för att pensionen inte räcker till både bostad och levnad.

Det är de många mötena med dessa personer som drev Jeanette till att starta ”Vid din sida”, en ideell verksamhet vars mål är alla alla svenska pensionärer ska få äta sig mätta och ha tak över huvudet.

För att få fler att hjälpa till har Jeanette använt sig av sociala medier för att nå ut till andra, något hon hyllats för flera gånger i media.

Posted by Jeanette Höglund on Tuesday, 5 September 2017

Sätter ner foten mot riksdagen

Men nu har Jeanette fått nog, och vill att även politikerna hör hennes röst. Därför har hon startat en namninsamling som ska lämnas in till statsminister Stefan Löfven (S), med förhoppningen att politikerna ska prioritera landets fattigpensionärer.

Såhär skriver Jeanette i sin vädjan som publicerats på skrivunder.com:

”Nu får det vara nog!! Att vara äldre i Sverige eller att bli äldre i Sverige är hemskt, man kan hamna på gatan om ens livskamrat dör på några dagar!! Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!! Dom bor utomhus! Sverige ett välfärdssamhälle ! Tak över huvudgaranti finns inte, kommunerna måste ta sitt ansvar och det är regeringens jobb att se till att dom gör det! 
Så nu tågar vi upp tillsammans till Rosenbad onsdag den 24 april kl. 14.00 med start från Humlegården och gör oss hörda!!!”

Foto: Shutterstock

Dela om du vill sprida Jeanettes initiativ till namninsamlingen, så att fler höjer rösten för landets fattigpensionärer.