Jeanettes starka budskap om Sveriges fattigpensionärer sprids som en löpeld – efter kravet mot riksdagen

Ordningsvakten Jeanette Höglund slår ett slag för alla fattigpensionärer.

Nu har hennes namninsamling spridits som en löpeld.

 

Jeanette Höglund har fått nog. Därför har Jeanette, som jobbar som ordningsvakt, startat en namninsamling som hon ska lämna över till Stefan Löfven.

Anledningen: Inga fler ska behöva bli hemlösa på grund av fattigpensioner.

Jeanette Höglund: Det är regeringens jobb

skrivunder.com där hon startat insamlingen, skriver hon:

”Att vara äldre i Sverige eller att bli äldre i Sverige är hemskt, man kan hamna på gatan om ens livskamrat dör på några dagar!! Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!! Dom bor utomhus! Sverige ett välfärdssamhälle ! Tak över huvudgaranti finns inte, kommunerna måste ta sitt ansvar och det är regeringens jobb att se till att dom gör det!”.

Det är inte första gången som Jeanette Höglund uppmärksammas för sitt engagemang. Hon har sedan tidigare startat ”Vid din sida”, en ideell verksamhet med syfta att alla svenska pensionärer ska få äta sig mätta och ha tak över huvudet.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155109146196973&set=a.10150215965666973&type=3&theater

Så många har skrivit under Jeanette Höglunds lista

Och hennes senaste initiativ har spridit sig som en löpeld de senaste dagarna. På knappt en vecka har närmare 35 000 underskrifter kommit in. Det gör det också till den mest engagerade namninsamlingen det här året, och en av de största namninsamlingarna på skrivunder.com någonsin.

Den 24 april med start klockan 14.00 är tanken att Jeanette och de som vill tågar upp tillsammans från Humlegården till Rosenbad.

Så nu tågar vi upp tillsammans till Rosenbad onsdag den 24 april kl.

”Vi kommer att lämna över namnunderskrifter till regeringen och statsminister Stefan Löfven för att få dem att agera och sluta blunda inför det faktum att vi har hemlösa pensionärer som bor på gatan i Sverige”, skriver Jeanette.

Foto: Shutterstock

Dela om du håller med Jeanette och vill sprida hennes budskap om fattigpensionärer.