Leif GW Persson polisanmäld: ”Jag välkomnar en granskning”

Kriminologprofessorn Leif GW Persson har polisanmälts för förtal. Detta efter att han pekat ut en person som han tror kan ha mördat fyraårige Kevin i Arvika 1998, det rapporterar NWT.

Robin Dahlén och Christian Karlsson pekades felaktigt ut som ansvariga för fyraårige Kevins död i Arvika 1998.

Bröderna friades senare från alla brottsmisstankar och åklagaren menade att Kevins dödsfall mycket väl kan ha varit en olycka.

Bröderna i Kevin-fallet
Foto: SVT

Kritisk till utredningen i Kevin-fallet

Kriminologprofessorn Leif GW Persson är öppet kritisk till den polisutredning som gjordes efter fyraårige Kevins död i Arvika 1998.

Foto: Henrik Montgomery, TT

LÄS MER: Leif GW:s krav på regeringen – efter att bröderna nekats skadestånd: ”Samhället borde ta sitt ansvar”

Han har bland annat kallat utredningen för ett ”formidabelt rättsövergrepp”.

– De har ju utsatt de här båda bröderna för ett mycket grovt övergrepp, säger Leif GW Persson i en intervju med TV4 Nyhetsmorgon i februari 2022.

LÄS MER: Vändningen: Bröderna i Kevin-fallets upprättelse – får skadestånd på en miljon kronor var: ”Har gjort fel”

Leif GW Persson polisanmäld

I samma intervju säger kriminologprofessorn att han en egen teori om vad som egentligen hände 4-årige Kevin den där dagen för 24 år sedan. Och beskriver en pojke som även han förekom i utredningen.

– Av för mig helt obegripliga skäl bortser man från honom, men han är annars en sådan person som borde ha fått alla blåljus att gå igång i huvudet på varje fungerande polis. Problemet är att i den här utredningen förekommer inga fungerande poliser och det är mycket sorgesamt, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Bara dagar efter uttalandet polisanmäldes Leif GW Persson för förtal. Enligt NWT ligger anmälan just nu hos justitiekanslern som är åklagare i mål som rör yttrande- och tryckfrihet.

Leif GW Persson verkar inte vara orolig över anmälan.

– Jag välkomnar en granskning, säger Leif GW Persson till NWT.

Exit mobile version