Leif GW Perssons tårar – efter familjens fina gest i Nyhetsmorgon: ”Så söt, så rar”

Kriminologprofessorn Leif GW Persson rördes till tårar i direktsändning efter familjens fina gest i Nyhetsmorgon på fars dag.

Kriminologen och författaren Leif GW Persson och hans hustru Kim har varit ett par i över 20 år.

Leif blev pappa första gången när han var 20 år. Då till Patrik som idag arbetar som bibliotikarie. Vid 23 års ålder blev han pappa till Malin Malin Persson Giolito som han fick tillsammans med sjuksköterskan Birgitta Liedstrand.

Malin har gått i sin pappas fotspår och är idag författare och journalist. Hon debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Och har sedan dess gjort en rad hyllade böcker, inte minst ”Störst av allt” som även filmatiserats.

leif gw persson
Foto: Maja Suslin / TT

Leif har även dottern Hedda som han adopterat. Och dottern Julia som som är doktor i internationell politik vid Oxford University. Och så räknar han Kims barn, August och Klara, som sina egna.

Och med sex barn och 13 barnbarn brukar han bli rejält grattad under dagar som fars dag.

– Jag befinner mig i den där vanliga hagelstormen av uppvaktning som man ju gör om man har sex barn och tretton barnbarn, så på den punkten är det lugnt, säger han i programmet.

Och så även i år.

Familjens hälsning till GW

När Leif dragit veckans kriminalspaning berättar programledaren Jenny Alversjö att hon har en hälsning till Leif.

Han ser chockad ut när han vänder sig om i studion och sekunder senare dyker dottern Malin upp på skärmen med barnbarnen och rör Leif GW till tårar.

Foto: Tv4

”Hej pappa, ett stort grattis till dig på fars dag”, säger Malin i videon innan de börjar sjunga en visa.

“En sådan liten morfar, så söt, så rar, så snäll” , sjunger de uppvaktande i

Efteråt var kriminologprofessorn märkbart rörd och torkade tårarna.

– De bor i Bryssel och Rotterdam, det är en bit, säger han.

I programmet berättar Leif att hans sörjer en vän som gått bort nyligen och att han därför varit extra känslosam under veckan.

– En av mina bästa vänner dog häromdagen, i förrgår. Och det kom helt oväntat. Sådant är alltid knepigt, säger han i programmet.

Så underbart att de, vilken kärlek.

Exit mobile version