Nya siffror: S fortsätter öka starkt – Centerpartiet tappar: ”Lugnet före stormen”

Annie Lööf, Stefan Löfven

Annie Lööf, Stefan Löfven

Socialdemokraterna fortsätter att gå framåt och har fortsatt fått ökat stöd, det visar en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop.

Men Miljöpartiet går också framåt, men detta är början, menar opinionschefen Peter Santesson.

– Det har tagit fart på allvar de senaste veckorna, men opinionen har inte hunnit med, säger han till Aftonbladet.

Den pågående coronapandemin har inte bara påverkat svenskars vardagsliv under de senaste månaderna.

Inrikespolitiken har fått stå i ett hörn och titta på medan pandemin främst har varit i fokus för regeringen.

Foto: Shutterstock

Men den rådande krisen har också gjort att ett fortsatt stöd för Socialdemokraterna har ökat, det visar en mätning som Aftonbladet och Demoskop har gjort.

– Hela våren har det varit en rätt låg konfliktnivå och det har gynnat Socialdemokraterna att Stefan Löfven representerar Sverige i krisen. De väljare som de tidigare har tappat till framför allt Vänsterpartiet återvänder, säger opinionschefen Peter Santesson.

Centerpartiet tappar

Peter berättare vidare att det är en lugnare tid för politiken som det brukar vara på sommaren, men att det kan tänkas vända snart igen.

STOCKHOLM 2019-01-16 Regeringsbildningen. Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, håller en pressträff efter sitt möte med talmannen. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / Kod: 30152 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv), Metro och Expressen **

– Det har tagit fart på allvar de senaste veckorna, men opinionen har inte hunnit med. Det är jättesvårt att spekulera, men under hösten borde det ta fart, säger han och fortsätter:

– Det är lugnet före stormen.

Enligt mätningen har Centerpartiet tappat och Peter tror att det kan bero på att deras väljare är för osäkra vart de står, vilket gör att vilket block partiet ska tillhöra i framtiden är ännu osäkert.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Exit mobile version