Per-Olof rasar mot maten till äldre – får bara kall mat från hemtjänsten: ”Inte samma känsla”

Tidigare har Per-Olof Lindström fått varm mat serverad från hemtjänsten. Men sedan en månad tillbaka erbjuds han bara kyld mat, något han ställer sig kritisk till, P4 Väst.

Sedan Per-Olof ENgströms fru gick bort för några år sedan har han blivit serverad varm mat från Nordängens äldreboende bara två kilometer bort.

Han har uppskattat den varma maten men också hemtjänstens dagliga besök när de levererat den. Nu har båda försvunnit.

Sedan en månad tillbaka blir han bara serverad kyld mat som lagas och paketeras i Sodexos storkök i Märsta, utanför Stockholm.

”Inte samma känsla”

Enligt Anna-Karin Persson, utvecklingsledare på Serviceförvaltningen i Trollhättans kommun menar att maten blir bättre när den är kyld.

– Det handlar om att få så bra kvalitet på maten som möjligt, att vi ska minska ner varmhållningstiden på maten, säger hon till p4 Väst.

Men Per-Olof håller inte med.

– Du tar bort plasten och sätter in den i mikron och då blir den ju varm, men det är inte samma känsla, säger han till radion.

Foto: PONTUS LUNDAH, TT
/Shutterstock

”Fråga de som äter maten”

Enligt kommunen har maten inte sämre kvalitet nu, snarare har maten blivit bättre än vad den var tidigare. Men Per-Olof är skeptisk.

– Nej, vem säger det? Kommunen? Ja, man ska nog inte fråga dem. Man ska ju fråga de som äter den. Jag vet inte om kommunen äter den hemma hos sig men det tror jag inte, säger han till P4 Väst.

Anna-Karin menar att produktionstekniken som används vid tillagningen av maten används på många ställen idag. Till och med på Nobelmiddagen. Men det får bara Per-Olof att skratta.

Exit mobile version