Pojke på lågstadiet död – efter fallolycka på skolgård: ”Tragisk olyckshändelse”

Polisavspärrning/ Ambulansförare

Foto: TT/Shutterstock

Den pojke som föll från en bergsknalle på en skolgård i Göteborg i förra veckan har avlidit.

Det bekräftar Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst, rapporterar Aftonbladet.

Det var den 2 mars som den tragiska olyckan inträffade.

En lågstadieelev på en skola i Hisingen i Göteborg skadades allvarligt efter att ha fallit ned från en bergsknalle på skolgården.

Pojken fick föras till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Barnet har avlidit

Enligt Aftonbladet bekräftar Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst att pojken har dött till följd av sina skador.

Beskedet kom tisdagen den 8 mars.

– Barnet har avlidit, säger Ingrid Fredriksson, kommunikatör på pressavdelningen på Sahlgrenska sjukhuset till Aftonbladet.

Polisen misstänker inget brott

Händelsen har utretts av polis som kommit fram till att det inte finns någon misstanke om brott.

– Den här pojken har avlidit och det är en händelse som inträffade förra veckan efter en fallolycka. Där inleddes en förundersökning, grovt vållande till kroppsskada men efter omfattande utredningsåtgärder som gjorts har man kommit fram till att det inte finns någon misstanke om brott utan det är en tragisk olycka., säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen i region Väst till polisen och tillägger:

Nu har förundersökningen lagts ned.

– Det finns ingen misstänkt för brott, det är en tragisk olyckhändelse, säger Anna Göransson.

Föräldrar slog larm

Enligt P4 Göteborg ska föräldrar ha larmat om samma bergsknalle redan innan olyckan och menar att skolan borde ha agerat tidigare.

Johanna Pettersson, grundskolechef på utbildningsförvaltningen i Göteborg meddelar att det nu pågår en utredning om huruvida platsen på skolgården är säker för eleverna.

– Vi har fått många frågor de sista dagarna om den här platsen på skolgården och om den är säker och det är en utredning som pågår nu och där vi inte heller har alla svar ännu. Men vi arbetar med det. Vi har ju rutiner för att se över inomhusmiljö och utomhusmiljö men det går ju inte att säga att det aldrig inträffar en olycka. Det här är en oerhört tragisk olycka, säger Johanna Pettersson till radion.

Våra tankar går till pojkens anhöriga och nära och kära. Vila i frid.

Exit mobile version