Polisens larm efter helgens kaos – bävar för mer när restriktionerna släpper: ”Glömt hur man beter sig”

Polisens larm

Foto: TT

Den sista september släpper restriktionerna, vilket innebär att krogar och restauranger inte längre behöver begränsa varken öppettider eller antalet besökare. Men trots att det är några dagar kvar och pandemin fortfarande pågår så hade polisen i Stockholm en kaosartad helg. Nu slår de larm via Facebook. 

– Om jag säger att vi haft mycket att göra i helgen är det nog en rejäl underdrift, skriver polisen Linus på polisen Södermalms Facebooksida. 

Löningshelger brukar generellt kunna vara stökigare, men sedan nästan ett år tillbaka har krogarna inte fått hålla öppet längre än till 22.00, vilket gjort att det varit betydligt lugnare på stan. 

Vild stämning när Norge öppnade

Klockan 16.00 i lördags öppnade Norge upp igen, efter över ett år av hårda restriktioner. Samma dag rapporterade flera norska medier om den vilda stämning som rådde så fort restriktionerna slopades, och även kaos på flera håll. 

– Det är lite 17 maj-stämning över det, sa Oslobon Klara Wade till Svenska Dagbladet då.

Foto: Annika Byrde/TT

Poliser erbjöds narkotika

Men det var inte bara Norge som var på festhumör i helgen. I Stockholm hade polisen fullt upp med att hantera festande personer som bland annat sålde och köpte narkotika, eller orsakade slagsmål. 

– För att nämna några ärenden så har en av våra civila poliser under både fredagen och lördagen blivit erbjuden att köpa narkotika. I båda fallen greps säljarna och är nu misstänkta för bland annat narkotikabrott.

I ett bråk mellan två personer stötte de emot en bil vars larm började filma omgivningen. På filmen kunde man se hur en person misshandlade en annan och efter en stund hur polis anländer och ingriper, skriver polisen Linus på polisen Södermalms Facebooksida. 

OBS: Personerna på bilden har ingen koppling till händelsen. Bilden är från Medborgarplatsen i juli 2021.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

”Glömt hur man beter sig”

I inlägget som riktar sig till allmänheten skriver polisen att det verkar som att många glömt hur man beter sig under pandemin.

– Om jag säger att vi haft mycket att göra i helgen är det nog en rejäl underdrift. Det märks att folk börjar komma ut igen och samtidigt att många verkar glömt hur man beter sig bland sina medmänniskor efter några glas innanför västen. Kring Medborgarplatsen och på krogarna har det varit väldigt mycket folk, skriver polisen. 

Polisen hyllas

Inlägget har resulterat i många stöttande kommentarer från omgivningen, som hyllar polisens arbete.

“Tack för att ni orkar, och finns” 

“Bra jobbat.. Tack för att ni orkar med alla strulpellar”. 

“Ni gör ett fantastiskt jobb, kan inte nog tacka er för att ni finns för oss, kämpar på trots allt ni får utstå.Dessutom bör era löner höjas. Tack”.

Foto: TT
Exit mobile version