Postnord drabbat av stort coronautbrott – försenad post till 10 000 svenska hushåll: ”Tuff period nu”

Postnord

Foto: TT

Ett stort coronautbrott på Postnord i Borås gör att cirka 10 000 hushåll väntar på försenad post. Enligt Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord, så ser det kritiska läget ut att vara oförändrat resten av veckan. 

– Det är en tuff period nu, säger hon till SVT. 

Upp mot 10 000 hushåll i Borås får räkna med försenad post i några dagar. Detta efter ett stort coronautbrott som drabbat Postnords personal som skulle arbetat i mellandagarna. 

– I Borås har vi drabbats av ett akut sjukläge. Vi är är väldigt många som är hemma och är sjuka, säger Postnords kommunikationschef Emma Riblom till SVT.

Foto: TT

Postnords förseningar drabbar 10 000 hushåll

Det var efter helgens julfirande som flera anställda på Postnord insjuknade och fick lov att stanna hemma. Enligt Emma Rimblom rör det sig om ett 50-tal sjuka medarbetare, vilket gör att postutdelningen är försenad. 

– Igår var det ungefär 8000 till 10 000 hushåll i Borås som inte fick sin post som tanken var. Och det som händer när vi har så många sjuka det är att vi gör såklart vårt allra bästa för att få ut så många brev och försändelser som bara möjligt, säger Emma Rimblom till SVT. 

Hon fortsätter: 

– Och vi ser också till att de hushåll som drabbades igår försöker vi få ut posten till idag eller imorgon istället, så att det inte är samma hushåll som drabbas flera dagar i rad. 

Enligt Emma Rimblom har Postnord i Borås tagit in alla vikarier som varit tillgängliga i mellandagarna. Men då bortfallet på personal är så stort klarar man inte av att täcka upp för allt arbete.

Detta gör att tusentals svenska hushåll drabbas av förseningarna. 

Förseningar resten av veckan

Eftersom det är sagt att man ska stanna hemma minst en vecka efter bekräftad covid-19 så ser läget inte ut att förändras under resten av veckan. Det stora bortfallet gör att förseningarna fortsätter, men de som inte fick sin planerade post igår ska få den under torsdagen eller fredagen. 

– Vi fattas ett 50-tal brevbärare i dagsläget, och eftersom man ska vara hemma i minst en vecka efter bekräftad smitta så kan vi nog anta att situationen kommer att vara densamma resten av veckan.

Hur har du upplevt att postutdelningen fungerat i jul? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet.

Exit mobile version