Anna-Karina bestals på barnens julklappar – riktar skarp kritik mot Postnords nya system: "Inte hållbart"

Anna-Karina bestals på barnens julklappar – riktar skarp kritik mot Postnords nya system: ”Inte hållbart”

Anna-Karina var ute i god tid och beställde julklappar på nätet. Men Postnord hände julklapparna på dörren och när hon kom hem var allt stulet.

Nu riktar hon skarp kritik mot Postnords nya system, rapporterar Kvällsposten.

Anna-Karina Oharnisch, 50, från Grästorp, klickade hem ett 20-tal paket till barnen från nätet. Det blev en stor beställning och högst på önskelistan stod smink från märket Caia, som bara går att beställa online.

Anna-Karina klickade i att hon ville ha leveransen direkt till dörren men fick snart mejl om att paketet i stället hade levererats till en brevlåda, en bit bort från huset.

Beskedet gjorde henne orolig. Hon skyndade sig ut i brevlådan men där fanns inget paket till henne. I stället låg där ett paket adresserat till någon annan

”Skylla mig själv”

Anna-Karina hörde av sig till grannarna och fick då höra att det under fredagen hängt en påse vid brevlådan. Inte förrän två dagar senare, på söndagen, såg Anna-Karina notisen om leveransen men menar att det, trots leveransbesked, kan vara ett riskabelt leveranssätt då det kan räcka med någon minut innan någon tar det.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix, TT/ Bertil Ericson/TT

Anna-Karina tog kontakt med Postnord som berättade att de har ett nytt system från 1 november där de allra flesta paket läggs i brevlådan eller hängs vid brevlådan.

Postnord menar att Anna-Karina får skylla sig själv. Men själv säger hon att hon bara för någon vecka sedan fick ett paket levererat till dörren.

– Det är inte konsekvent. De sa bara att jag fick skylla mig själv, men jag känner att det här snarare är ett systemfel, som behöver uppmärksammas, säger hon.

”Allmänt stöldgods”

Företaget Caia har lovat att de ska skicka andra produkter då de Anna-Karina beställt är slut. Men Anna-Karina tycker inte att det är Caias ansvar. I stället riktar hon kritiken mot Postnord och menar att de behöver se över sina rutiner.

– Det är inte hållbart att det hänger paket längs vägen, det blir som allmänt stöldgods. Det funkar inte att ha det så här, det blir en ny marknad för tjuvarna, säger hon till Kvällsposten.

Men Alexis Larsson, säkerhetschef på Postnord, är inte orolig för att de nya leveranssättet kommer få stölderna att öka.

– Skillnaden från första november är att tidigare tog vi alltid med försändelsen till ett postombud, om den inte gick att dela ut. Men vi märker att efterfrågan på att få det man har beställt hem ökar. Många vill ha den lagd på postlådan, så att de slipper åka två mil till sitt postombud, säger han.

Han menar vidare att det är upp till beställaren att fylla i rätt leveranstjänst och att det finns flera olika alternativ välja på.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required