Räddningstjänst påkörd under insats efter trafikolycka – nu ryter polisen ifrån: ”Hade kunnat sluta riktigt illa”

Efter trafikolyckan på E4:n pågick en räddningsinsats där två små barn var inblandade.
Då krockade plötsligt en annan personbil med räddningstjänsten.
Nu går polisen ut med en viktig uppmaning till alla trafikanter.

Den kanske allra viktigaste insikten att ha med sig i trafiken är respekt för sina medtrafikanter. Detta vill nu polisen i Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker slå ett slag för – efter att nyligen ha varit med om en dramatisk trafikinsats.

En personbil hade blivit påkörd bakifrån och polisen larmades därför till trafikolyckan som inträffade på E4. I bilen hade det bland annat färdats två små barn som fick bäras ur densamma och föras till säkerhet i en polisbil som var parkerad i närheten. Båda barnen ska ha varit oskadda, uppger polisen.

Men under tiden skedde ytterligare en krock – bara en bit ifrån räddningsinsatsen.

– Precis innan vi skulle bära ut barnen hörde vi en smäll, räddningstjänsten började ropa över radion om en till kollision. En bit bort hade räddningstjänsten ställt upp sin tankbil som en buffertbil. En personbil hade kört in i bakdelen på räddningstjänstens fordon, skriver polisen i Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker på sin Facebook-sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

polis, räddningstjänst, trafik
Genrefoto: Fredrik Sandberg/TT & Johan Nilsson/TT

De beskriver sin arbetsmiljö i trafiken som farlig.

– Att arbeta i trafikmiljö är det farligaste vi gör, just på grund av sådana här situationer. Vad hade kunnat hända om räddningstjänsten inte hunnit fram med sina stora fordon? Om det bara var vår polisbil som stod i det avstängda körfältet. Det här var ett sånt jobb som inte gick att skaka av sig när man gick hem för dagen, skriver polisen.

Nu vill de verkligen uppmana trafikanter att hålla avståndet.

– Vi ser gång på gång hur folk inte håller tillräckligt med avstånd till framförvarande fordon. Så, vad är egentligen tillräckligt avstånd? Vi har fått höra allt från ”en bil längd” till ”tre plogpinnar”. Samtliga är fel svar! skriver polisen och fortsätter:

– Det är det avstånd du hinner reagera, bromsa och stanna på utan att vara en trafikfara. Du ska anpassa hastigheten och avståndet så att DU hinner bromsa om bilen framför dig hastigt gör en inbromsning, oavsett väglag.

Nu hjälps vi åt att dela detta budskap vidare, för mer säkerhet i trafiken!

Vad är dina intryck av detta? Skriv gärna en kommentar.

LÄS MER:

Exit mobile version