SMHI varnar: Vargavintern fortsätter – nytt snöoväder kommer in från Östersjön

Vinterlandet Sverige får mer och mer snö.
Nu går SMHI ut och klass 1-varnar för snöfall i Stockholmsregionen.

Snön kom sent om sider – och vi fick en riktig vinter till slut.

Många såväl unga som vuxna hade längtat länge efter att få dra på sig pjäxorna eller krypa in i overallen och ge sig ut i pulkabackar och skidspår.

Nu har det kommit en hel del snö i stora delar av landet – och det ser ut att stanna kvar ett tag till.

SUNDSVALL 20210113 En plogbil på en mindre väg med snötyngda träd på sidorna. Vinterlandskap i Västernorrland. Foto Mats Andersson / TT

På tisdagen gick SMHI ut och klass 1-varnade för snöfall i Stockholms län, skriver Aftonbladet. Den allra största snömängden väntas tillfalla Roslagen.

– Ett lågtryck på Östersjön för in snöbyar över östra Svealand under tisdagen och i Stockholms län kan det medföra att det fram till och med tisdag kväll faller 5 till 10 cm snö, säger Mikael Sjöstrand, metrolog på Klart.se till Aftonbladet.

Det ser alltså ut som att vi får ladda med broddar, pjäxor, tjocka vantar och härligt stickade mössor ett tag till.

SMHI skriver följande på sin hemsida vid 10.30-tiden på tisdagen:

”Ett lågtryck på Östersjön för in snöfall över östra delarna av Svealand. På sina håll kan snöfallet vara ymnigt och ge stora mängder på kort tid. Under onsdagen ökar vinden till kulingstyrka på delar av våra farvatten. Risk för nedisning av fartyg föreligger i Bottenviken, Norra och södra Bottenhavet, Skagerrak samt Vänern”.

SUNDSVALL 20210114 Montörer på Vattenfall rensar ledningsgator på träd, grenar och snö i Västernorrland. Foto: Mats Andersson / TT

Vad tycker du om detta? Vill du ha mer snö eller ser du fram emot våren? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version