Stora glädjebeskedet: Musikhjälpen 2021 drog in 54 miljoner kronor – efter dramat i buren: ”Svårt att fatta”

Foto: SVT

Musikhjälpen 2021 är slut för i år och nu står det klart hur mycket pengar som samlats in, rapporterar Aftonbladet.

Musikhjälpen, som sänts i SVT och Sveriges Radio P3 har för trettonde året i rad samlat in pengar till Radiohjälpen genom att tittare och lyssnare skänkt pengar samtidigt som de önskat låtar.

I år under parollen ”För en värld utan barnarbete”.

Under den gångna veckan har programledare, gäster och svenska folket gjort allt för att få in så mycket pengar som möjligt.

Totalsumman 2021

I år blev det dramatiskt då två av tre programledare fick lämna buren på grund av sjukdom. Till en början var det Oscar Zia, Anis Don Demina och Brita Zackari som skulle leda programmet. Men de två förtsnämnda tvingades hoppa av.

Inhoppare blev Kodjo Akolor och Linnea Henriksson och det var dem som, under söndagen, klev ut ur buren.

Och nu står det klart hur mycket ”Musikhjälpen” 2021 drog in. Under veckans gång har de lyckats samla in 54 306 748 kronor. Ett slutresultat som slår förra årets insamling, på 48 miljoner, med råge.

– Man blir så lycklig. Det är en så stor summa att ta in, det är så svårt att fatta, säger programledaren Linnea Henriksson till Aftonbladet.

Årets summa är den näst högsta någonsin. Endast 2017 fick man in ett ännu högre belopp på 78 miljoner.

”Skillnad för många barn”

Men Kodjo Akolor menar att det inte är slutsumman som är det viktigaste i ”Musikhjälpen”.

– Det är mer budskapet som vi försöker förmedla. Det är det jag brinner för i programmet. Om tillräckligt många vill så kan vi ska en skillnad. Siffrorna i all ära, men det är också betydelsefullt att se att vi vill, vi kan och vi har, säger han.

De insamlade pengarna kommer gå oavkortat till att förhindra barnarbete runt om i världen.

– Tack vare insamlade medel kan Radiohjälpen göra en stor skillnad för många barn som tvingats in i arbete. Stort tack, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.

Exit mobile version