Svenska polisens modiga hjälteinsats – brottade ner och grep beväpnad tjuv på sin lediga dag

Tjuv, Polis

Foto: Shutterstock/TT

En tjuv blev påkommen med att stjäla varor på en mataffär i Värmdö. Då ingrep ledig polis och civila och brottade ner tjuven till polisen kom, rapporterar Expressen.

I lördags vid 13-tiden tryckte personalen på Coop i Värmdö på överfallslarmet. Detta efter att en man blivit påkommen med att stjäla varor inne i butiken.

– Vi fick ett överfallslarm, man grep en person, man brottade ner honom, och nu är vi på plats, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Det visade sig att en ledig polis varit inne och handlat i butiken vid tillfället och när tjuven blev påkommen brottades han ned av polisen och några civila.

Knivliknande föremål

Enligt polisen Mats Eriksson hade tjuven knivliknande tillhygge på sig, och tumult uppstod.

– Det är någon typ av knivliknande föremål, säger Mats Eriksson till Expressen och tillägger:

– Den användes inte, men den omhändertogs.

Ica-handlarnas stora hjälteinsats

I förra veckan drabbades Ica Orrbyhallen i Grums av en liknande händelse. Enligt Nya Wermlands-Tidningen ska allt ha börjat med att en man uppträtt underligt inne i butiken, något som personalen reagerat på.

Mannen ska sedan ha stulit två panpizzor och gått mot utgången. Men det som tjuven inte visste, var vilka butikschefer han i själva verket hade att göra med.

Bröderna Kent och Krister Lennartsson skulle nämligen komma att visa upp ett stort civilkurage för att skydda personalen – och sätta stopp för tjuven.

LÄS MER: Ica-handlarnas stora hjälteinsats – brottade ner våldsam tjuv tills polisen kom: ”Kunde gått väldigt illa”

Exit mobile version