Ica-handlarnas stora hjälteinsats – brottade ner våldsam tjuv tills polisen kom: ”Kunde gått väldigt illa”

En rånare uppträdde våldsamt på Ica-butiken.

Då ingrep butikscheferna Kent och Krister Lennartsson – som brottade ner mannen och höll fast honom tills polisen kom.

Detta skriver NWT.

Det var på Ica Orrbyhallen i Grums som händelsen utspelade sig tidigare i veckan. Enligt Nya Wermlands-Tidningen ska allt ha börjat med att en man uppträtt underligt inne i butiken, något som personalen reagerat på.

Mannen ska sedan ha stulit två panpizzor och gått mot utgången. Men det som tjuven inte visste, var vilka butikschefer han i själva verket hade att göra med.

Bröderna Kent och Krister Lennartsson skulle nämligen komma att visa upp ett stort civilkurage för att skydda personalen – och sätta stopp för tjuven.

https://www.facebook.com/193067500739215/photos/a.193071050738860/193071054072193/

Ica-handlare stoppade misstänkt tjuv

I en intervju med NWT berättar Ica-handlaren Krister Lennartsson att han efter att ha fått larm om stölden skyndade till utgången och mötte upp den misstänkte tjuven.

Väl där blev stämningen snabbt obehaglig. Krister och den misstänkte tjuven hamnade i handgemäng, men Krister backade inte undan.

– Han började bli våldsam med en gång. Jag bad honom följa med men det ville han inte och då blev han riktigt våldsam och tog tag i mig och snurrade runt mig, men då lyckades jag få ner honom på marken. Han riktade några slag i luften, men jag kunde parera och hans jacka var så stor så när den blev dragen över hans huvud kunde jag lättare ta ett grepp och få ner honom, säger Krister Lennartsson till NWT.

polis
Foto: TT

Hyllas av polisen

Tillsammans med brodern Kent lyckades Krister stoppa den misstänkte tjuven. De höll fast mannen till dess att polisen kom till butiken och förde bort honom i handfängsel.

– Det kunde ha gått väldigt illa och det var väldigt obehagligt. Sättet som han hotade mig och att han blev så våldsam. Han sa att han ville sitta inne och att han skulle sticka mig. Det kändes inte särskilt bra när en person säger så, då måste man ta det på allvar, säger Krister Lennartsson till NWT.

Det rådiga ingripandet hyllades stort av polisen efteråt. För Ica-handlaren och butikschefen Krister Lennartsson var det en självklarhet att stå upp för butiken och sina anställda.

– Jag har tidigare arbetat som ordningsvakt så jag har utbildning i detta. Det blir också lättare när vi är två i en sån här situation att vi kan stå på oss och säga att vi inte accepterar det här. Men det är tråkigt när det ska behöva bli handgemäng, säger han till tidningen.

Dela gärna vidare för att hylla Ica-brödernas stora civilkurage. Vilka hjältar!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);