Trump höll möte för tusentals mitt i coronakrisen – döms ut av Oscarsson: ”Högst olämpligt”

Foto: TV4/Stephen Pingry/Tulsa World via AP/TT

Donald Trump höll kampanjmöte inför tusentals åskådare.

Nu får han kritik – från bland annat TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson.

”Högst olämpligt”, skriver han på sin Facebook-sida.

I höst är det återigen dags för presidentval i USA och i helgen höll Donald Trump ett stort kampanjmöte i Oklahoma. Tusentals människor samlades på en liten yta vilket nu får kritik – mitt under rådande coronapandemi.

Utanför arenan samlades massor av människor, och på insidan av densamma tryckte sedan tusentals ihop sig för att ta del av presidentens tal.

En av de som kritiserar presidenten för agerandet är TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson. Han uppmärksammar bland annat att myndigheter varnat Trump för den stora risken för smittspridning.

Foto: TV4

”Det är givetvis högst olämpligt att hålla mötet eftersom arrangemanget kan leda till kraftig belastning för sjukvården i Oklahoma och mötet kan bli en stor smitthärd”, skriver Marcus Oscarsson i ett inlägg på sin Facebook-sida.

President Donald Trump, mitten, talar på BOK Center i Tulsa, Oklahoma på lördagen. Foto: Stephen Pingry/Tulsa World via AP/TT

Samtidigt var det färre besökare än väntat som mötte Trump i och utanför arenan, vilket Oscarsson även tar upp här i måndagens ”Nyhetsmorgon”.

”Att Trump trots det vill genomföra mötet inomhus i en fullpackad arena där värmen väntas bli hög sänder en synnerligen farlig signal till amerikanska folket angående hur man ska hantera viruset”, skriver Marcus Oscarsson som också konstaterar att flera delar av publiksektionerna i arenan gapade tomma.

Här kan man ta del av hela Marcus inlägg:

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version