Tusentals besökare trängs i Åres skidanläggning – mitt i pandemin: ”Otryggt”

Trots rådande pandemi har tusentals besökare tagit sig till Åres skidanläggning för lite skidåkning innan jul.

Nu larmar besökare om trängsel i liftköerna, rapporterar Expressen.

I fredags öppnade Skistar sin skidanläggning i Åre för besökare och bara några dagar senare har tusentals människor tagit sig till fjällen för en klassisk skidsemester.

Enligt Petra Hallenbrant, PR- och kommunikationschef på Skistar, har 6500 personer passerat systemet varje dag, vilket är lika många som ett vanligt år, samma datum.

”Dålig stämning och arga blickar”

En kvinna som bor i Åre berättar för Expressen att köerna med turister har varit långa.

Foto:Pontus Lundahl, TT /Erik Nylander, TT

Besökaren Per Erik Olsson instämmer i att det varit köproblem.

– Folk höll inte en meters avstånd i köerna, man fick säga till folk att backa. Det var dålig stämning och många arga blickar, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det kändes otryggt.

Petra Hallenbrant säger att det har förekommit köer, men att de är glesa och i vissa köer finns fållor. Man uppmanar dessutom alla besökare att hålla en stavlängds avstånd.

Micael Widerström, smittskyddsläkare i region Jämtland-Härjedalen säger att regionen räknar med att besökarna håller sig till restriktionerna som finns, men menar att det är lättare att hålla avstånd när man är utomhus.

Oro för privata tillställningar

Sedan tidigare har barer och restauranger alkoholstopp efter 22.00 och från och med julafton gäller stoppet från 20.00. Den regeln har gjort att det finns en oro för att folk ska börja samlas på privata tillställningar inomhus i stället.

– En rädsla är att människor ska flytta sitt festande till hotellrum och sådant. Men där jobbar näringen lokalt för att se till att man stävjar det och att man försöker flytta ut det så att man kan följa rutinerna utomhus, säger han till Expressen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Exit mobile version