TV4:s nya drag mitt i TV-kriget – efter beskedet att hundratusentals svenskar kan bli av med kanalen

Foto: TV4

Ett av tre hushåll riskerade att förlora TV4.
Nu ger kanalen ett nytt besked till tittarna.
TV4 vill med detta initiativ undvika att kommersiella meningsskiljaktigheter förstör julefriden för miljoner svenskar, säger Mathias Berg operativ chef TV4 och C More i ett pressmeddelande.

Det var på måndagen som TV-nyheten slog ner som en tickande bomb i stugorna runtom i landet.

Hundratusentals tittare riskerade att bli av med TV4:s och C Mores kanaler vid midnatt, natten till onsdag. Detta efter en konflikt mellan TV4:s nya ägare Telia å ena sidan och distrubitören Tele2 som bland annat äger Com Hem å andra.

LÄS MER: Hundratusentals kan tappa TV4

Nu ger TV4 lugnande besked till alla tittare – åtminstone över julen och nyår.

På tisdagsmorgonen skickade nämligen TV4 ut ett pressmeddelande där kanalen förklarar att det pågick en förhandling mellan Com Hem och kanalen på måndagen. ”Julklappen” som tittarna nu får innebär att Com Hem får sända TV4:s kanaler utan kostnad fram till och med 10 januari nästa år.

Julefriden ”räddas”

På så sätt ”räddas” jul- och nyårshelgerna för de hundratusentals tittare som annars riskerade att tappa bland annat TV4.

– Jag hoppas att TV4 tillsammans med vår partner Tele2/Comhem kan se till att alla Com Hems kunder får sina favorit tv-program under julhelgerna. Jul med Ernst, Uppesittarkväll och Nyhetsmorgon är en del av Sveriges jultraditioner och TV4 vill med detta initiativ undvika att kommersiella meningsskiljaktigheter förstör julefriden för miljoner svenskar, säger Mathias Berg operativ chef TV4 och C More.

Foto: TV4

Nu ser det alltså ut som att alla Com Hem-kunder kommer kunna se TV4:s kanaler över helgerna. Så här kommenterar företaget beskedet från tv-kanalen i dag.

–  Det här kommer som en nyhet även för oss och var inte något vi informerades om från början. Vi måste sätta oss in i mer vad det handlar om, säger Louise Ekman, pressansvarig för Tele2 till Aftonbladet.

Dela gärna informationen till dina vänner.

TV: Sveriges TV-historia

Exit mobile version