Ulf Kristerssons vrede – efter regeringens nya besked om migrationen: ”Saknar stöd hos svenska folket”

Regeringen är överens om migrationen.

Nu får förslaget hård kritik från oppositionen.

– Det kommer att leda till att de svåra integrationsproblem som vi ser resultaten av dagligen förblir olösta, ja rent av kommer bli värre, skriver Ulf Kristersson (M) på Facebook.

I somras förhandlade partierna om den nya migrationslagstiftningen i en kommitté som landade i att bara Socialdemokraterna stod bakom alla 26 punkter i förslaget. Miljöpartiet, regeringspartnern, stöttade bara tre.

På onsdagen berättade regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet att man är beredda att lägga fram Migrationskommitténs förslag om 26 punkter för ny migrationslagstiftning på remiss. Med ytterligare några tillägg som beskrivits som krav från MP.

Beskedet från regeringen har av oppositionspartiet Moderaterna beskrivits som en ”kollaps” från S.

– Det är ett svek, och det är djupt ansvarslöst. Det saknar stöd hos svenska folket. Och det kommer att leda till att de svåra integrationsproblem som vi ser resultaten av dagligen förblir olösta, ja rent av kommer bli värre, skriver Ulf Kristersson i ett rejält upprört inlägg på Facebook.

STOCKHOLM 20191211 Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) håller sitt jultal på Norra Latin i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090

Han pekar också på statsminister Stefan Löfvens vändning tidigare i september där han i en TT-intervju kopplade ihop dålig integration med brottslighet.

– Resultatet ska ses i ljuset av att Stefan Löfven minst tre gånger på storslagna presskonferenser de senaste åren sagt att Sverige måste minska invandringen – rejält. Och i ljuset av att han bara häromveckan till slut själv insåg det de flesta insett för länge sedan: att stor invandring, dålig integration och mycket kriminalitet hänger ihop, skriver Ulf Kristersson (M).

”S har lagt sig platt för MP”

Enligt Moderatledaren kommer regeringens politik att öka invandringen.

– Det går inte att dra någon annan slutsats av dagens muntliga besked än att Socialdemokraterna har lagt sig platt för Miljöpartiet, och nu låter detta påtagligt lilla parti med påtagligt avvikande uppfattning om just invandring bestämma också regeringens politik, skriver Kristersson (M).

Ulf Kristersson målar en bild av hårt arbetande kommunalråd ute i landet som han menar kommer bli ”mycket bekymrade” över regeringens beslut.

– De försöker freda utsatta områden från ännu större sociala problem och kriminalitet och vet att det kräver en minskad invandring till Sverige. Socialdemokraternas svar till dem blev att regeringsmakten kräver sina offer och att just dessa kommuner offrades först.

Foto: TT

Moderatledaren, som satt i Fredrik Reinfeldts regering som socialförsäkringsminister 2010–2014, går till hårt angrepp mot bland annat det nya förslaget om att lätta på kraven på ungdomar som omfattas av den så kallade gymnasielagen att hitta jobb.

– ”Gymnasielagen” är en omskrivning för den obegripliga lagstiftning som gav främst ensamkommande unga män uppehållstillstånd trots att de saknade skyddsskäl. Den lagen var en olycka redan från början, och nu vill regeringen göra den ännu mer generös.

Enligt Kristersson finns det en majoritet bland svenska folket för minskad invandring. M-ledaren har tidigare drivit på i frågan med de andra oppositionspartierna Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

– Ska vi på allvar lösa dessa problem, så måste invandringen samtidigt minskas. För kommer det hela tiden nya människor, är det omöjligt att lyckas med integrationen. Vill man ha en stor invandring, bör man vara ärlig nog att säga det i klartext. Och sedan låta väljarna bestämma hur de vill ha det. Jag vet att det finns majoritet bland svenska folket för att minska invandringen och för att på allvar ta tag i de allvarliga problemen. Jag hoppas att den majoriteten även finns i riksdagen, skriver Kristersson.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) försvarar uppgörelsen på Facebook.

– Just nu har Sverige det lägsta asylmottagandet på 20 år. Det är ett resultat av den strama migrationspolitik regeringen fört de senaste åren, efter att vi tog kontrollen över flyktingkrisen 2015. För att Sverige även fortsättningsvis ska ha en migrationslagstiftning som inte i alltför hög utsträckning avviker från andra EU-länder är det viktigt att vi får på plats en ny permanent lagstiftning, skriver Johansson (S).

Han nämner flera punkter från Migrationskommittén som nu ska ut på remiss innan regeringen kan lägga fram lagförslaget i riksdagen.

– Det handlar bland annat om att tidsbegränsade uppehållstillstånd ska vara huvudregel, särskilda krav för permanenta uppehållstillstånd ska införas och att det ska finnas ett försörjningskrav vid anhöriginvandring, skriver Johansson.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och delta i debatten.

Exit mobile version